Chec din dovleac

de ionela2682 in Prajituri, 29 Oct 2010 | 4051 vizualizari

 

Numele original fiind Pumpkin bread....nu prea se obisnuieste folosirea dovleacului la noi altfel decat in placinte ...dar eu am zis so o incerc si nu mi-a parut rau...!

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina,
  • 1 lingurita sare,
  • 200  g zahar,
  • 1 lg bicarbonat de sodiu,
  • 300 g piure de dovleac,
  • 60 ml ulei de masline,
  • 60 ml ulei vegetal,
  • 2 oua batute,
  • 60 ml suc de portocale,
  • scortisoara,nucsoara,
  • 75 g nuci tocate,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din dovleac:

Incepem cu prepararea piureului de dovleac: -dovleacul se spala ,se taie in doua si se da la cuptor pana se inmoaie, -se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Incepem prepararea aluatului: -dovleacul se amesteca pe rand cu: uleiul,ouale si sucul de portocale, -faina se amesteca cu:zaharul,sarea,bicarbonatulsi condimentele Cele doua compozitii se vor amesteca intr-un castron mai mare iar la final adaugam nucile maruntite. Compozitia obtinuta se toarna in tava de chec uns si tapetata cu faina

Se da la cuptor 50-60 min la 180 Grade treapta 4 la cuptorul cu gaz.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec din dovleac-0
Chec din dovleac-1
Chec din dovleac-2
Chec din dovleac-3
Chec din dovleac-4

COMENTARII (10)

ionela2682 1

29.10.2010, 15:53

Da Dia , afost tare bun o sa mai fac aceasta reteta!

dentistutza 1

30.10.2010, 19:30

super-plaaaceee!!!!

Pasiune pentru bucatarie 1

30.10.2010, 19:51

super buna tr sa fi fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04