Chec fraged

de anisoara in Prajituri, 27 Dec 2009 | 10278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr.de faina de calitate superioara
  • 2 linguri de amidon din cartofi
  • 250 gr de brinza de vaca
  • 200 gr. de zahar
  • 150 gr. de  margarina
  • 3 oua
  • 1 lingura rasa de bicarbonat desodiu stinsa cu suc de lamie sau otet
  • 4 linguri de suc de portocale
  • coarja rasa de la o portocala
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita de coniac sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec fraged:

Se cerne faina prin sita . Se bat ouale cu zaharul ,pina se topeste zaharul , se adauga sucul si coaje de portocale si se amesteca bine.

In alt vas se amesteca faina , amidonul , sarea si bicarbonatul de sodiu pina primim o compozitie omogena.

Se adauga pe rind , margarina moale , pe urma ouale si se mai bate citeva minute cu telul bine, pina primim o masa omogena spuma.

La sfirsit se amesteca bine cu brinza de vaci cu o lingura de lemn .

Toata compozitia se toarna intr-o forma de silicon si se coace la cuptor, care este incalzit in prealabil pina la temperatuara de 200 grade.

Se coace 20 minute la aceasta temperatura si peurma, t-ra se scade pina la 160 grade si se mai coace checul inca 20-25 minute.

Se scoate forma cu checul din cuptor si se lasa vre-o 10 minute sa se raceasca , deoarece este foarte fraged. Peurma se rastoarna pe un platou, se raceste bine si se orneaza dupa gust cu zahar pudra sau glazura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec fraged" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

anisoara 1

28.12.2009, 00:20

Cind faci un lucru cu dragoste si dorinta - mereu iti reuseste... Multumesc fetelor . Nu e nimic greu, un mic lucru e necesar- sa-ti fie cei dragi alaturi mereu de tine , sa te simti fericita si vei rasturna munti pr ei . Sarbatori Fericite tuturor!!!!

housy 1

27.06.2010, 18:25

ce forma perfecta are..zici ca-i desenat!! superb forma ta cred k e grozava

anisoara 1

27.06.2010, 22:31

Multumesc, Forma e de silicon, Si eu cred ca este una din primele mele reusite, in arta fotografiei. Am observat ca ai facut o excursie prin recetele mele. Iti multumesc pt apreciere si sper ca ai ramas multumita, Housy.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Napolitana de post