Chec in doua culori

de Sylvia in Prajituri, 26 Iul 2010 | 6613 vizualizari

 

Va prezint acest chec lejer si pufor perfect langa o ceasca de cafea sau de lapte. In Franta se numeste Marbré , purtand numele unei roci calcaroase care e in mai multe culori.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 150 grame de unt,
  • 150 grame de zahar,
  • 250 grame de faina,
  • 4 linguri de lapte,  
  • 1  plic  de praf de copt, 
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 2 linguri de cacao.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in doua culori:

 Ce imi place la acest chec este prepararea super rapida in 5 minute este totul gata. Se amesteca  intr-un bol mare ouale, zaharul, cu untul topit si laptele. Se mixeaza bine pana devin spumoase. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Turnam jumatate din compozitie in tava tapetata cu unt si faina si apoi amestecam cealalta jumatate cu cacao. Turnam si partea cu cacao peste  prima compozitie din tava si amestecam putin cu un betigas.

   Se  coace in cuptorul preincalzit, primele 10 minute la 210 grade si poi inca 30-40 la 180 de grade ( timpul variaza in functie de cuptor). Se serveste pudrat cu zahar sau glazurat, eu l-am lasat simplu de data asta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec in doua culori 43347
retete culinare - Chec in doua culori 43348

COMENTARII (51)

onuta 1

01.08.2010, 20:49

sylvia sper ca mi a ramas si mie putin chec.

Sylvia 1

01.08.2010, 22:31

Laly cu drag oricand o felie pentru tine

Sylvia 1

01.08.2010, 22:32

Onuta nu imi vine sa cred ce succes a avut checul meu te servesc cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21