Chec in doua culori cu nuca

de Valclaudia in Prajituri, 6 Iul 2014 | 1736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa minerala
  • 8 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 2 linguri seminte de mac
  • 2 linguri ness/cafea solubila (Amigo am folosit eu)
  • 150 gr. samburi de nuca taiati grosier
  • 2 lingurite zahar colorat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in doua culori cu nuca:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu alte 4 linguri de zahar, 1/2 plic praf de copt, un varf de cutit turmeric, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam lingura cu lingura si apa minerala, mixand la viteza mica, apoi renuntam la mixer pentru ca urmeaza sa incorporam faina si albusurile.

Ajutandu-ne de o lingura de lemn, incorporam spuma de albusuri si faina.

Impartim amestecul obtinut in doua, intr-o parte vom pune 2 linguri de cafea ness, iar cealalta parte mai poate fi colorata, dupa preferinta cu putin turmeric.

In tava tapetata cu hartie de copt turnam intai amestecul cu ness, presaram semintele de mac, apoi turnam amestecul galben.

Presaram samburi de nuca taiati si zahar colorat, apoi dam tava la copt pana trece testul cu scobitoarea (175 grade aprox.35 min. )

Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec in doua culori cu nuca-0
Chec in doua culori cu nuca-1
Chec in doua culori cu nuca-2
Chec in doua culori cu nuca-3
Chec in doua culori cu nuca-4
Chec in doua culori cu nuca-5
Chec in doua culori cu nuca-6
Chec in doua culori cu nuca-7
Chec in doua culori cu nuca-8
Chec in doua culori cu nuca-9
Chec in doua culori cu nuca-10

COMENTARII (16)

robert_badica 1

06.07.2014, 19:21

Delicios!

Andreea Caroline 1

06.07.2014, 19:53

Super

reisnaor_2006 1

06.07.2014, 20:31

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41