Chec inel cu portocale

de ianculubita in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 983 vizualizari

 

Am cumparat revista Delicii si sa nu va imaginati ca nu am facut nimic; bineinteles ca am probat forma de inel care s-a prezentat bine iar checul a iesit super bun

 

INGREDIENTE

  • 150g unt
  • 150g zahar
  • 200g faina
  • 3oua mari
  • 1portocala
  • 2linguri cacao(e mult)
  • Glazura
  • 125g ciocolata
  • 125ml frisca lichida
  • 1lingura unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec inel cu portocale:

Intr-un castron punem untul la temperatura camerei si taiat cubulete,facem o crema impreuna cu zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,coaja rasa de portocala si faina;dupa ce totul este omogenizat,impartim compozitia in doua boluri iar intr-un bol adaugam 3-4linguri zeama de portocala iar in al doi-lea cacao dizolvata cu putina apa calda.

In forma de inel punem cu lingura aluat cu cacao lasand spatii libere intre ele,pe care le umplem cu aluat alb;cu un bat de frigaruie trasam de jur imprejur linii apoi cu restul de compozitii procedam la fel dar in sens invers;aluat cu cacao peste aluat alb si din nou trasam linii cu frigaruia;

Inelul pus in tava de la aragaz de la inceput,il lasam la cuptor 30-40min;dupa ce s-a racit,turnam glazura deasupra si ornam cu ciocolata si felii subtiri de ciocolata.

Pentru glazura,punem intr-un vas pe foc mic frisca,dupa ce a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte,adaugam ciocolata rupta,amestecam pana se topeste apoi incorporam si untul.

 

TIPS-URI

1

in reteta din revista are 3linguri de cacao,eu am pus 2linguri si tot prea mult a fost

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec inel cu portocale 297200
retete culinare - Chec inel cu portocale 297201
retete culinare - Chec inel cu portocale 297202
retete culinare - Chec inel cu portocale 297203
retete culinare - Chec inel cu portocale 297204
retete culinare - Chec inel cu portocale 297205
retete culinare - Chec inel cu portocale 297206

COMENTARII (17)

babi5 1

10.02.2014, 15:20

deyutzky 1

10.02.2014, 19:42

trebuie sa fie tare delicios

ianculubita 1

11.02.2014, 08:36

E bun,bun de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S