Chec la tava

de diana_k in Prajituri, 17 Oct 2013 | 107459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta lamaie
  • 1 esenta rom
  • 100g nuci taiate marunt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la tava:

Se separa albusurile de galbenusuri, si se bat bine, treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul,se amesteca bine.

La final se pune faina cernuta cu praful de copt si se amesteca  usor compozitia cu o paleta de jos in sus.

Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de lamaie si se toarna in tava.

In restul compozitiei se pune cacaoa dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom.

Se toarna cu grija in tava, se presara nucile taiate care in prealabil au fost rumenite la cuptor.

Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.

Se serveste pudrat cu zahar macinat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec la tava 269497
retete culinare - Chec la tava 269500
retete culinare - Chec la tava 269501
retete culinare - Chec la tava 269502
retete culinare - Chec la tava 269503
retete culinare - Chec la tava 269504

COMENTARII (33)

CRYSSU 1

19.01.2014, 21:53

Pfuu,arata taree bine

tanyapatap 1

22.11.2014, 01:00

Ce bine arata!!!

Andra_Constantinescu 1

20.12.2014, 23:30

Buun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59