Chec marmorat cu afine si stafide

de diaconta in Prajituri, 15 Oct 2012 | 3875 vizualizari

 

Vă asigur ca blatul cu albuşurile opărite este cel mai pufos „ever”.Simplu de tot şi puteţi sa folosiţi orice arome doriţi.Mie-mi place cu fructe şi se potriveşte de minune lângă cafeluţa ori lăpticul de dimineaţă.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei
  • O cana (200 ml) zahar
  • 5 linguri apa
  • O cana (aceeasi) de faina + o lingura daca este cazul
  • Un praf de copt(10gr)
  • O lingura cacao
  • Zeama de la o lamâie
  • Sare
  • vanilie
  • Afine,stafide
  • Rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu afine si stafide:

Am separat ouale.

Galbenusurile le-am amestecat cu  cele 3 linguri de ulei

Am bautut albusurile cu un praf de sare.

Am amestecat zaharul cu cele cinci linguri de apa si zeama de lamaie,am pus pe foc sa fiarba.

Stafidele le-am pus la înmuiat în rom.

Am turnat siropul fierbinte peste albusurile batute spuma tare.

Am adaugat galbenusurile cu uleiul,aromele si faina amestecata cu praful de copt.

Cacaua am amestecat-o cu o lingura de apa calda si apoi cu o parte din compozitie.

Am pus amestecul într-o tava de chec,am pus afinele si stafidele scurse de rom.

Deasupra am pus compozitia cu cacao si am amestecat putin cu o furculita pentru efectul marmorat.

Am pus la cuptor pentru 35-40 de minute.

Verificati cu o scobitoare,cand aceasta iese curata,este copt.

Se lasa sa se raceasca ,apoi se taie felii mai grosute ca se cam topesc în gura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec marmorat cu afine si stafide 182438
retete culinare - Chec marmorat cu afine si stafide 182439
retete culinare - Chec marmorat cu afine si stafide 182440
retete culinare - Chec marmorat cu afine si stafide 182441
retete culinare - Chec marmorat cu afine si stafide 182442

COMENTARII (47)

diaconta 1

17.10.2012, 17:34

Din pacate nu stiu sa-ti spu pentru ca nu am asa ceva,dar scrie intrebarea pe perete,poate stiu fetele sA-TI raspunda

Doralinda 1

17.10.2012, 20:00

Am gustat checul, e o minunatie!!! Singurul punct negativ, e ca tava a fost cam mare! Folosesc o tava rotunda in care pregatesc chec de 700 gr faina, deci nu prea mergea checul tau in tava mea si am si tavi mai mici, dar nu m-am gandit, dar gustul e perfect!!!

diaconta 1

17.10.2012, 20:15

Doralinda pentru tava mea a fost prea multa compozitie si am mai pus intr-o tava cu niste visine
Ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55