Chec pufos cu merisoare

de katty in Dulciuri, 29 Ian 2016 | 638 vizualizari

 

Un chec deosebit de pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 pahar iaurt
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare faina
  • 70 g merisoare
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu merisoare:

Mai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam un pahar zahar si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase.

Galbenusurile le mixam cu un praf de sare si al doilea pahar de zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi adaugam iaurul si uleiul. Mixam bine compozitia, adaugam coaja de portocale, cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura. 

Amestecam usor cele doua compozitii, punem merisoarele si turnam amestecul in forma de chec. Dam forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste si trece proba scobitorii.

Scoatem forma, o lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi scoatem checul din forma si il lasam sa se raceasca pe un grilaj.  Il servim fie pudrat cu zahar, fie cu sos  de portocale.

Reteta o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-portocale-75604.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec pufos cu merisoare 425217
retete culinare - Chec pufos cu merisoare 425218
retete culinare - Chec pufos cu merisoare 425219
retete culinare - Chec pufos cu merisoare 425220

COMENTARII (14)

Rocsi 1

29.01.2016, 20:31

Foarte bun este!

MotanLaOale 1

30.01.2016, 00:13

mirela0911 1

31.01.2016, 12:06

Pufos si delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S