Chec rapid

de Cris2711 in Dulciuri, 13 Iun 2015 | 1100 vizualizari

 

Normal este reteta clasica cu 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei.....dar primind oua de rata de la o colega de servici, am folosit doar 3 oua la reteta,deoarece sunt mai mari. Noua ne place sa-l mancam imediat langa o cana cu cafea sau o cana cu lapte. Doar ce a mai ramas in poza am putut fotografia,l-am mancat caldut ca nu am mai avut rabdare,de aceea ii putin cam sifonat:))))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua de rata
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 100 g migdale sfaramate
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid:

Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se omogenizeaza.

Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare.

Tava se unge cu ulei si cu faina.

Cuptorul se preincalzeste la 160° C.

In crema de gabenusuri se adauga si faina si albusurile batute spuma.

Se incorporeaza si migdalele sfaramate.

Se toarna compozitia in tava (jumatate din ea cu cacao iar cealalta jumatate fara cacao) se da la cuptor pentru circa 30-35 de minute.

Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului.

Cand este gata, se intredeschide usa cuptorului, se opreste temperatura si dupa zece minute se scoate de la cuptor.

Apoi se scoate din forma si se pune pe o placa de lemn.

Se lasa la racit si se pune zahar pudra deasupra.

 

 

TIPS-URI

1

Eu pun la albusuri alaturi de priza de sare si o lingura de zahar

2

Se pot adauga nuci,fructe

3

Langa o cana cu cacao este foarte bun.

RETETA IN IMAGINI

Chec rapid-0
Chec rapid-1
Chec rapid-2
Chec rapid-3
Chec rapid-4
Chec rapid-5
Chec rapid-6

COMENTARII (26)

mirela0911

mirela0911 1

14.06.2015, 08:43

Hmmm ce bun! Ce bine ar fi mers acum la cafeluta mea!

Cris2711

Cris2711 1

14.06.2015, 13:21

va multumesc frumos dragii mei

-Licurici-

-Licurici- 1

14.06.2015, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!