Chec tiramisu cu ciocolata

de Rux in Dulciuri, 16 Oct 2016 | 639 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, iubita si apreciata in familia mea.


Cativa dintre minunatii bucatarasi l-au si gustat si sper din suflet ca le-a fost pe plac...eu l-am adus cu toata inima pentru o intalnire deosebita!


Reteta este pentru doua portii de tiramisu.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de piscoturi( in jur de 800 gr)

Sirop:

  • 400 ml cafea esspreso si un pahar de apa
  • 2 esente de rom
  • 6 linguri zahar brun

Crema de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata( eu am pus cu lapte si frisca)
  • 2 linguri nutella
  • 100 gr unt
  • 300 ml frisca lichida( hulala cu grasimi nehidrogenate)

Crema zabaione:

  • 9 galbenusuri
  • 200 ml Martini alb
  • 150 ml frisca
  • 100 gr. zahar pudra vanilat
  • 3 linguri faina
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 gr. mascarpone
  • 3 linguri cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec tiramisu cu ciocolata:

Din aceasta cantitate ne ies doua checuri.

Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti.

 Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia. Cand s-a racit putin am pus frisca, am amestecat si am dat compozitia la rece, apoi am scos vasul si am mixat-o pana ce a devenit o crema pufoasa si am pus-o din nou la frigider.

Crema zabaione

Intr-un vas, pe foc mic, am pus galbenusurile cu zaharul, martini, faina si frisca lichida, am amestecat pana ce s-a ingrosat si a dat cateva clocote, am racit putin compozitia, apoi am mixat-o cu mixerul vertical, pana a devenit fina,  am adaugat mascarpone si am amestecat pana la omogenizare.

Frisca( cei 500 ml) am mixat-o apoi am pus-o peste crema de zabaione si am amestecat-o cu un tel.

Am preparat cafeaua, pe rand pentru cele doua portii,  deoarece avem  nevoie sa ramana calda.

200 ml cafea plus o jumatate de pahar de apa , 3 linguri de zahar si o esenta de rom, acesta este siropul.

Am pus o folie de prospetime la baza tavii de chec, am lasat marginile afara, am pus primul rand de piscoturi pe care le-am inmuiat in siropul de cafea, apoi o parte de crema zabaione , din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, o parte de crema de ciocolata, din nou un rand de piscoturi, crema zabaione, si ultimul rand va fi cel de piscoturi inmuiate in sirop de cafea.

Am pus deasupra folie de prospetime si am dat la rece peste noapte. 

Am asamblat si al doilea tiramisu si l-am dat la rece.

Am pastrat  crema zabaione ramasa.

A doua zi, am ridicat folia si am intors checul pe un platou. Cu crema ramasa am acoperit fiecare chec tiramisu, apoi am presarat cacao printr-o sita.

Se pastreaza la rece.

Aveti grija sa incuiati frigiderele pentru ca dispare incredibil de rapid! :)))))) 

 

RETETA IN IMAGINI

Chec tiramisu cu ciocolata-0
Chec tiramisu cu ciocolata-1
Chec tiramisu cu ciocolata-2
Chec tiramisu cu ciocolata-3
Chec tiramisu cu ciocolata-4
Chec tiramisu cu ciocolata-5
Chec tiramisu cu ciocolata-6
Chec tiramisu cu ciocolata-7
Chec tiramisu cu ciocolata-8
Chec tiramisu cu ciocolata-9
Chec tiramisu cu ciocolata-10
Chec tiramisu cu ciocolata-11
Chec tiramisu cu ciocolata-12
Chec tiramisu cu ciocolata-13
Chec tiramisu cu ciocolata-14
Chec tiramisu cu ciocolata-15

COMENTARII (32)

Rux

Rux 1

17.10.2016, 09:24

Elucubratiiculinare, iti multumesc!

diaconta

diaconta 1

18.10.2016, 10:19

si eu mi-as fi dorit sa fiu acolo intr-o zi atat de speciala

Rux

Rux 1

19.10.2016, 10:28

Sunt sigura Die scumpa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!