Chec umed cu rahat ( de post )

de CulinaryRainbow in Prajituri, 27 Mar 2015 | 2661 vizualizari

 

Deși religia mea permite consumul ouălor și lactatelor în post, m-am gândit să vă aduc un chec delicios ideal pentru voi, cei care țineți postul Paștelui Ortodox.

Indiferent că sunt preparate cu ouă și lapte sau doar cu făină și apă, prefer checurile umede. Dacă au și fructe sau rahat în interior, sunt și mai fericită!

Checul de azi e colorat și parcă atrage primăvara. Nu-i așa? :)

 

INGREDIENTE

  • două căni cu făină
  • o camă cu apă minerală
  • o cană cu zahăr
  • o jumătate de cană cu ulei
  • o păstaie de vanilie
  • o lingură cu pudră de anason
  • o linguriță cu praf de copt
  • două linguri cu cacao
  • 300 g rahat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu rahat ( de post ):

Am mixat zahărul împreună cu uleiul până când acesta s-a dizolvat. Am adăugat apa minerală. Făina împreună cu praful de copt și pudra de anason le-am cernut peste. Am mixat în continuare până când am obținut o compoziție cremoasă pe care am parfumat-o cu miezul unei păstăi de vanilie. Am scos un sfert din compoziția obținută și am omogenizat-o împreună cu cacaoa.

Într-o tavă din silicon am alternat jumătate din compoziția de chec cu vanilie, rahat tăiat cuburi și compoziția de chec cu cacao. În cuptorul preîncălzit am copt checul la 110 grade, în ultimele 5 minute mărind temperatura la 180.

Faceți testul cu scobitoarea după aproximativ o oră după ce ați introdus checul în cuptor. Am obținut un chec de peste 1,5 kg pe care l-am început fără a aștepta să se răcească prea mult. :) Cu greu am reușit să-l tai fiind fierbinte, dar pofta a fost mare. Are o crustă crocantă și interior sfărâmicios. E un deliciu! Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pont1: Puteți înlocui rahatul cu fructe proaspete sau confiate, cu sâmburi de nucă, alune, arahide.

2

Pont2: În loc de anason puteți încerca aroma de scorțișoară, coajă de citrice, sau puteți rămâne doar la aroma păstăii de vanilie.

RETETA IN IMAGINI

Chec umed cu rahat ( de post )-0
Chec umed cu rahat ( de post )-1
Chec umed cu rahat ( de post )-2
Chec umed cu rahat ( de post )-3
Chec umed cu rahat ( de post )-4
Chec umed cu rahat ( de post )-5
Chec umed cu rahat ( de post )-6
Chec umed cu rahat ( de post )-7

COMENTARII (21)

tarasmariana

tarasmariana 1

28.03.2015, 08:24

mihaelar63

mihaelar63 1

28.03.2015, 12:02

Asa imi place si mie umed

Rocsi

Rocsi 1

28.03.2015, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!