Chec "Zebra" (2)

de Angelina_Elena in Prajituri, 12 Dec 2012 | 3226 vizualizari

 

Reteta preluata de pe site-ul LaLena.ro

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 2 cani faina
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 cana lapte batut
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare
  • putin sofran
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Zebra" (2):

Punem untul intr-o cratita si il topim la foc mic.

Intr-un bol mai mare mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi laptele batut, si omogenizam. Adaugati apoi untul topit. Praful de copt se pune peste faina, se amesteca, dupa care se adauga peste compozitia precedenta, amestecand bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

Aluatul trebuie sa fie ca o smantana mai groasa, iar daca mai este nevoie mai adaugati o lingura de faina. Impartim aluatul in doua parti egale. Intr-o parte punem sofranul si esenta de portocale, iar in cealalta parte adaugam cacaoa. Omogenizam.

Tapetam doua forme de chec cu hartie de copt si putin ulei, apoi asezam compozitia astfel : folosim o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro, apoi asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro, una peste alta, pana la finalizarea ambelor compozitii.

Dam tavile la cuptor, la foc mediu si lasam pana trec testul scobitorii. Dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru masurat se foloseste o cana de 200 ml.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec "Zebra" (2) 193331
retete culinare - Chec "Zebra" (2) 193332
retete culinare - Chec "Zebra" (2) 193333
retete culinare - Chec "Zebra" (2) 193334
retete culinare - Chec "Zebra" (2) 193335
retete culinare - Chec "Zebra" (2) 193336

COMENTARII (60)

Angelina_Elena 1

13.12.2012, 12:05

diana_k 1

15.12.2012, 13:18

tare bine arata

Angelina_Elena 1

15.12.2012, 13:48

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55