Check cu mere

de carmenvlad in Prajituri, 22 Mai 2011 | 3634 vizualizari

 

Din albusurile ramase de la diferite prajituri sau maioneza se poate face un check delicios. Eu am facut acest check cu mere si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • 8 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 pliculet praf de copt Dr. Oetcker
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 2 mere mari
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g samburi de nuca
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Check cu mere:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza inca 5-6 minute. Se pune apoi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se cerne faina peste care se pune si praful de copt si se amesteca usor. Se adauga merele curatate, taiate cubulete si amestecate cu scortisoara si zaharul vanilat si se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in doua si se pune in 2 tavi de check tapetate cu hartie de copt. Se pun samburii de nuca pe deasupra si se coc la foc mare pentru 10 minute si apoi la foc mediu pentru 25-30 de minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in forme. Se scot checkurile din tavi, se taie feli si se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Check cu mere-0
Check cu mere-1
Check cu mere-2
Check cu mere-3
Check cu mere-4
Check cu mere-5
Check cu mere-6
Check cu mere-7
Check cu mere-8
Check cu mere-9
Check cu mere-10
Check cu mere-11

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

23.05.2011, 21:27

buunn

Cris2711 1

24.05.2011, 18:23

Vai cat de bun poate fi ,arata de-a dreptul delicios

lilik 1

26.05.2011, 00:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04