Cheesecake ciocolatos

de diaconta in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 2902 vizualizari

 

M-a obsedat încă de când l-am văzut la Andreea Chinesfood.Desigur,al meu nu a ieşit atât de frumos ca şi al ei,dar e atât de bun că dai de pamânt cu orice dietă ori amâni instantaneu începerea ei,doar de Luni se începe dieta.:)))))) Mi-ar fi placut să am o forma cu un diametru mai mic,ar fi fost mai înalt şi mai aspectuos.

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de biscuiţi:

  • 260 g biscuiţi cu cacao
  • 180 g unt

Pentru crema de brânza:

  • 550 g brânză dulce de vaci
  • 250 g crema Mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • 200 ml frisca lichida(Hulala)
  • 20 g gelatina granule
  • O lingurita rom
  • Vanilie
  • Aşchii de ciocolata
  • Rolls cu crema de alune

Pentru mousse de ciocolata:

  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml cogniac

Pentru decor:

  • Ciocolata alba
  • Ciocolata cu lapte
  • Rolls cu crema de alune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake ciocolatos:

Pentru blat am topit untul,am macinat fin  biscuitii.Am pus untul topit peste biscuitii,i-am amestecat.

Intr-o forma de tort cu pereti detasabili(am folosit o forma cu diametrul de 26 cm),am pus hartie de copt pe fund si am uns cu unt peretii formei.

Am pus compozitia de biscuiti si am îmbracat si peretii formei.Am apasat si nivelat bine  cu o lingura(puteti sa folositi si un pahar) ca sa se formeze crusta.

Am pus tava la frigider pâna am pregatit crema.

Am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Am mixat frisca si am pus-o la frigider.

Am amestecat brânza de vaci cu crema mascarpone,zaharul,romul si vanilia.

Am încalzit putin iaurtul.

Gelatina am încalzit-o la microunde câteva secunde(sa nu fiarba!!!),apoi am pus-o peste iaurtul caldut.

Am pus si iaurtul peste amestecul de brânza si am mixat pâna am obtinut o pasta fina.

La final am încorporat si frisca.

Am împartit amestecul în trei parti.

Prima parte am pus-o peste crusta de biscuiti si am pus la frigider

In cea de-a doua parte am pus aschii de ciocolata(nu am avut fulgi) si rolls cu crema taiat bucati.

Am pus un al doilea strat de crema in tava.

Pentru mouseul de ciocolata,am pus frisca pe foc,am adus la punctul de fierbere,am luat de pe foc,am pus ciocolata bucati,cacao si am amestecat pâna am obtinut o compozitie omogena.Am pus si cogniacul.

Dupa ce s-a racorit putin,o punem peste ce-a de-a treia parte de crema de branza.Omogenizam si punem ultimul strat de crema în tava.

Lasam la rece cel putin cateva ore.

O scoatem cu grija din forma si dezlipim si hârtia pusa pe fundul tavii(operatiune cam delicata) si ornam dupa plac.Eu am topit ciocolata alba si cu lapte si am pus rolls.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake ciocolatos 198897
retete culinare - Cheesecake ciocolatos 198898
retete culinare - Cheesecake ciocolatos 198899
retete culinare - Cheesecake ciocolatos 198900
retete culinare - Cheesecake ciocolatos 198901
retete culinare - Cheesecake ciocolatos 198902
retete culinare - Cheesecake ciocolatos 198903
retete culinare - Cheesecake ciocolatos 198904

COMENTARII (62)

diaconta 1

31.01.2013, 21:48

Angy si foarte buna

Patricia Iordache 1

06.03.2013, 10:51

Clar, la favorite

diaconta 1

06.03.2013, 11:05

Patricia, astept sa-mi spui daca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D