Cheesecake clasic

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Aug 2009 | 7355 vizualizari

 

Un tort simplu, aspectuos si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti biscuiti simpli faramitati (fara crema, eventual cu ceva aroma)
  • 1/4 ceasca nuca macinata
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 ceasca unt topit
  • 900g crema de branza, la temperatura camerei (cea mai buna e Philadelphia, dar si cu mascarpone e bun)
  • 240g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 lg suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake clasic:

Cuptorul se preincalzeste la 170 C. O forma rotunda de tort de 20cm se tapeteaza cu unt si faina.

Biscuitii se amesteca impreuna cu nuca, scortisoara si untul topit, apoi se folosesc la tapetat forma de tort, inclusiv pe pereti (se apasa cu dosul unei linguri).

Crema de branza se mixeaza pana cand dispar orice cocoloase, apoi se adauga zaharul, coaja si sucul de lamaie si esenta de vanilie. Se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu mixerul doar cat sa se uniformizeze.

Compozitia se toarna in forma peste "peretele" de biscuiti.

Forma se pune intr-o alta tava dreptunghiulara destul de inalta cat sa incapa in ea un strat de apa de cca 2-2.5 cm. Tortul se tine la cuptor pana cand devine auriu-aramiu deasupra, cam 1,5 ore. Se lasa la racit in forma.

Inainte de a-l scoate din forma, se desface cu un cutit ascutit de pe margine, cu atentie sa nu stricam stratul de biscuiti!

Inainte de servire se tine la frigider cel putin 2 ore.

TIPS-URI

1

PS. In poza e si un choux a la creme :P nu mai am alta poza cu tortul; o sa pun reteta si pentru el ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana modificata