Cheesecake cu capsuni

de merisor in Torturi, 24 Aug 2014 | 20485 vizualizari

 

De cand am mancat acel cheesecake cu lamaie, preparat de Radu Popovici la intalnirea bucatarasilor de la Slanic Prahova, m-a tot bantuit acea reteta si mereu am zis ca trebuie incercata.
Ce-i drept, reteta de azi am mai facut-o si la inceputul verii cand au aparut capsunile, dar nu am putut s-o postez pentru ca am facut niste poze de tot plansul, asa ca ieri cand am vazut capsuni in piata, nu am stat pe ganduri, am luat si am prestat aceasta deliciosenie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o forma cu diametrul de 24 cm:
  • Blat:
  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 150 gr unt
  • Crema nr. 1:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr branza de vaci pentru prajituri(de la Lidl)
  • 150 gr frisca lichida
  • 5 gr gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 100 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • Crema nr. 2:
  • 150 gr branza de vaci pentru prajituri
  • 150 gr frisca lichida
  • 100 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • 5 gr gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 1 varf cutit sare
  • In plus:
  • 300 gr capsuni
  • 50 gr frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Mai intai pregatim o forma rotunda cu peretii detasabili pe care o captusim pe interior cu folie alimentara.

Punem untul intr-un vas pe foc, la topit.

Maruntim biscuitii cu ajutorul unui blender si ii punem intr-un bol.

Turnam peste ei untul topit si ii amestecam bine sa rezulte o pasta omogena pe care o trecem in forma tapetata cu folie si o intindem cu mana, in strat uniform.

Dam forma la frigider pana preparam cremele.

Mixam frisca pana se intareste si o impartim in cantitatile trecute la ingrediente.

Eu am mixat-o pe toata de la inceput.

Pentru crema nr.1, incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita.

Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare, esenta si zaharul vanilat pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam frisca si omogenizam bine intreaga compozitie.

Punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand este diluata complet, o turnam in fir subtire peste crema, mixand energic sa se imprastie uniform in toata compozitia.

Scoatem forma cu biscuiti din frigider.

Curatam 10-15 capsuni de codite si le taiem in jumatati pe care le asezam peste blatul de biscuiti.

Intindem crema in strat uniform peste capsuni si dam din nou forma la frigider pana preparam cea de-a doua crema.

Pentru crema nr. 2, punem gelatina in apa la hidratat si o lasam pana pregatim crema.

Trecem capsunile spalate si curatate prin blender.

Branza o mixam cu zaharul si putina sare, apoi o amestecam cu frisca si la final adaugam capsunile pasate.

Topim gelatina pe baie de aburi si o adaugam imediat peste crema si mixam energic pana se omogenizeaza bine totul.

Scoatem forma din frigider si intindem crema de capsuni in strat uniform peste cealalta crema care este aproape inchegata.

Dam forma din nou la frigider cateva ore pana cand cremele vor fi suficient de inchegate pentru a se putea portiona cheesecake-ul.

Eu l-am tinut la frigider de seara pana dimineata. 

Se orneaza cu frisca si capsuni dupa imaginatia fiecaruia, capitol la care eu stau cam prost :)))) daca as locui aproape de Gaby sau Miha, le-as bate la usa sa-mi orneze si mie prajiturile.

A iesit un deliciu, singurul inconvenient, pentru mine a fost ca am nimerit niste biscuiti foarte dulci, dar am redus din zaharul de la creme si s-a compensat. 

In plus crema de capsuni a fost putin acrisoara, exact cum trebuia si am mai adaugat acele capsuni peste blat, tot pentru a mai estompa din dulceata biscuitilor.

Am luat niste biscuiti cu ovaz de la Lidl, nu am stiut ca vor fi asa dulci.

Sursa mea de inspiratie o gasiti aici, dar este modificata dupa gustul meu.

 

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar folosita variaza in functie de cat de dulci vor fi celelalte ingrediente.

2

De asemeni cantitatea de gelatina va varia in functie de consistenta cremelor, daca ies prea fluide, puneti cate 10 gr. la fiecare crema, eu am riscat si am pus doar 5 gr, dar rezultatul a fost ok.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338443
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338444
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338445
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338446
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338447
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338448
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338449
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338450
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338451
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338452
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338453
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338454
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338455
retete culinare - Cheesecake cu capsuni 338456

COMENTARII (61)

ralu_ca 1

27.05.2015, 12:00

mihaelar63 1

28.05.2015, 22:24

Faina reteta

-Licurici- 1

22.06.2015, 10:41

wowww, cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55