Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba

de Criss in Torturi, 3 Iun 2015 | 3591 vizualizari

 

Daca tot e sezonul fructelor mele preferate, atunci profitam de ele la maxim. :) Si ce merge cel mai bine pe caldura asta decat un cheesecake fara coacere, care se face rapid si mai e si foarte bun. Nu arata perfect, avand in vedere ca l-am facut in reprize, intre hranit/spalat/schimbat bebelusa deci nu pot decat sa ma declar multumita de ce a iesit. Oricum gustul e mult mai bun decat aspectul.

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -300 g biscuiti populari
  • -3 linguri zahar pudra
  • -150 g unt topit
  • -1 lingurita esenta de migdale
  • Crema:
  • -600 g branza cremoasa de vaci Pilos
  • -200 g smantana grasa (Sanlacta am folosit eu)
  • -400 ml frisca lichida (Meggle)
  • -90 g ciocolata alba(Milka)
  • -180 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • -2 plic gelatina
  • -50 ml apa rece
  • Jeleu de capsuni:
  • -350 g capsuni
  • -3-4 linguri zahar
  • -1 plic gelatina hidratata in putina apa.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba:

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri. Pe margine se aseaza jumatati de capsuni. Se pune tava in frigider pana cand se prepara umplutura.

Gelatina se hidrateaza in apa rece. Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca.  Branza se amesteca cu smantana si zaharul pudra si se mixeaza pana rezulta o crema fina. Peste crema de branza se adauga 300 ml frisca batuta si se amesteca bine. Cand ciocolata alba s-a topit si compozitia e calduta, se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se toarna peste crema de branza si frisca. Se amesteca repede astfel incat gelatina sa nu se intareasca si se toarna toata umplutura peste blatul de biscuiti.Se pune in frigider 2 ore, dupa care se toarna deasupra jeleul de capsuni.

Capsunile se curata si se amesteca cu zaharul. Se pune vasul pe aragaz, la foc mic pana se topeste zaharul. Cu un blender vertical se mixeaza capsunile pana rezulta un sos mai gros. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel obtinut se toarna peste crema si se pune tava in frigider pentru inca 2 ore, dupa care cu ajutorul unui cutit desprindem usor marginea si scoatem inelul detasabil. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba 383873
retete culinare - Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba 383874
retete culinare - Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba 383876
retete culinare - Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba 383877
retete culinare - Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba 383878
retete culinare - Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba 383879
retete culinare - Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba 383880

COMENTARII (25)

Criss 1

04.06.2015, 19:09

Multumesc. Ma bucur ca va place.

Valclaudia 1

06.06.2015, 07:17

foarte bine arata! Pupici bebelinei

Criss 1

06.06.2015, 13:38

Multumim.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18