Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta

de Micutza Luana in Prajituri, 30 Mai 2013 | 1518 vizualizari

 

Acum cateva zile am gustat cheescake-ul asta la munca si am zis sal fac si eu acasa :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 50 gr unt topit
  • 150 g de biscuiţi digestivi
  • 50 g de biscuiţi Amaretto
  • ulei de floarea-soarelui, pentru uns
  • Pentru crema
  • 1 plic de gelatina
  • 200 g de ciocolata alba, tocata
  • 6 linguri de lapte
  • 500 g de ricotta
  • 300 ml de frisca lichida
  • 50 g de zahar pudra
  • 2 oua mari cu albusuri separte de galbenusuri
  • Pentru decor
  • fulgi de ciocolata alba
  • seminte de rodie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta:

Se topeste untul intr-o cratita sau la micounde .

Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra.

Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si hartie de copt, rotunda cu fund detasabil pentru a usura scoaterea prajiturii. Se da la cuptor 6 minute si in timp ce se raceste preparam crema.

Se amesteca gelatina cu 2 linguri de apa si se lasa deoparte.

Ciocolata se taie bucatele mici si o topim in baine-marie. Se adauga laptele si se lasa pe foc pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga gelatina si se lasa pana se dizolva .

Se bat laolalta frisca, ricotta si galbenusurile, iar separat intr-un bol se bat albusurile cu un praf de sare.

Se amesteca compozotia de ciocolata cu cea de ricotta apoi se incorporeaza cu o lingura de lemn albusurile de sus in jos .

Compozitia se toarna peste biscuiti si se da la rece cateva ore , de preferat a se face seara . 

Pentru decor se presara o ploie de fulgi de ciocolata alba si seminte de rodie .

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti seminte de rodie se poate pune si altceva, eu de exemplu am pus afine.

2

In loc de ricotta se poate folosi crema de branza sau mascarpone

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta 232081
retete culinare - Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta 232082

COMENTARII (17)

_Alina_ 1

31.05.2013, 08:30

adry88 1

31.05.2013, 09:57

super fain

Micutza Luana 1

31.05.2013, 15:19

multumeesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59