Cheesecake cu fructe de padure

de Xandrinne in Dulciuri, 22 Dec 2014 | 942 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g biscuiti,
  • 80-100 g unt topit,
  • 2 linguri zahar;

Crema de branza:

  • 350 g crema de branza (eu am avut 1 cutie de Philadelphia si una de crema de branza natur de la Delaco),
  • 150 g zahar,
  • 400 ml frisca,
  • 1 plic gelatina;

Topping:

  • 100 g fructe de padure,
  • 100 g zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe de padure:

Zdrobim biscuitii (eu i-am macinat la robot); peste ei adaugam untul topit si zaharul. Amestecam cu atentie biscuitii cu untul, pana obtinem niste firmituri.

Ungem o forma detasabila de copt cu unt si tapetam fundul acesteia cu amestecul de biscuiti; presam cu ajutorul unui pahar, urcand din compozitie si pe marginile formei de copt (la o inaltime de 3-4 cm).

Separat hidratam gelatina, in apa rece cat s-o acopere, timp de 10 minute. Mixam crema de branza cu zaharul, batem frisca. Tinem gelatina hidratata la bain marie, pana se lichefiaza. O amestecam cu crema de branza, dupa care incorporam, cu miscari usoare, si frisca batuta.
Eu am pus in crema de branza si cateva afine.

Nivelam si dam tortul la rece, cateva ore.

Punem la fiert fructele si zaharul, dam cateva clocote, numai bine compozitia se ingroasa un pic. Amestecul rezultat, racorit, il trecem prin sita si il turnam peste tort. Presaram fructe de padure.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 358990
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 358991
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 358992
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 358993
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 358994
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 358995
retete culinare - Cheesecake cu fructe de padure 358996

COMENTARII (14)

Geanina87 1

22.12.2014, 18:19

Rocsi 1

22.12.2014, 22:04

Mmmm...

mirela0911 1

28.12.2014, 09:17

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D