Cheesecake cu ingrediente pur romanesti

de moi_miruna in Prajituri, 5 Iun 2011 | 90176 vizualizari

 

Am tot citit despre cum cheesecake se face numai cu o anumita crema de branza, musai dietetica...
Am citit si m-am hotarat, chiar daca e cheesecake, trebuie sa fie adaptata la ingriediente naturale si pur romanesti!

Pozele au fost facute cu greu, deoarece ma uitam la ea si tot disparea :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de branza de vaci (de la tarani)
  • 450 gr smantana grasa (tot de la tarani)
  • 6 oua (de tara mari)
  • 250 gr zahar
  • coaja de la 1 lamaie mare
  • zahar vanilat bourbon
  • Pentru blat
  • 3 pachete de biscuiti Petit Beure
  • 100 gr unt topit la microunde (eu folosesc unt de la Milli)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ingrediente pur romanesti:

Branza se pune in blender la viteza medie, se adauga smantana toata odata. Tot in blender, in timp ce se amesteca branza, se pun ouale pe rand, zaharul si coaja de lamaie. 

Intr-o forma de copt se pune hartie de copt in asa fel incat sa acopere toata marginea formei. 

Dupa ce am zdrobit biscutii in blender (se pot zdrobi si cu facaletul intr-un prosop din in; faceam asa inainte de era blenderului), amestecam cu untul si punem tot in forma. Cu degetele nivelam compozitia in asa fel incat sa se creeze si margini. Se pune la frigider ~10 minute pt ca untul sa se intareasca.

Se toarna apoi toata compozitia in forma si se pune in cuptorul incins la 160, sau treapta 1 pentru cele fara afisaj, pentru o ora. 

Se lasa peste noapte si se serveste cu fructe sau simpla.

 

 

TIPS-URI

1

cine doreste poate sa ii faca si o grazura (sau se poate pune glazura de ciocolata dr. Oetker

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu ingrediente pur romanesti 109040
retete culinare - Cheesecake cu ingrediente pur romanesti 109041
retete culinare - Cheesecake cu ingrediente pur romanesti 109042
retete culinare - Cheesecake cu ingrediente pur romanesti 109043

COMENTARII (42)

JulyCris 1

23.02.2014, 22:15

LauraLalyArbone 1

16.01.2015, 11:56

Am facut aceasta reteta de 2x, as manca zilnic asa Cheesecake!

noiinbucatarie 1

09.04.2016, 00:20

la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!