CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI

de Retete_Haplea in Dulciuri, 8 Apr 2015 | 2522 vizualizari

 

Zilele acestea, se poate întâmpla Iepurașul să dea buzna-n casa ta: ”Ce mai faceți, oameni buni, aveți cheesecake cu capșuni?”

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blatul de biscuiti:

  • 280 g biscuiti digestivi
  • 150 g de unt

Ingrediente pentru crema:

  • 800 g crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapt fierbinte ( sa nu fiarba)

Ingrediente pentru jeleul de capsuni:

  • 250 g capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEESECAKE CU JELEU DE CAPSUNI:

Macinam biscuitii cu mixerul. Topim untul. Turnam untul peste biscuiti si amestecam. Asezam biscuitii pe fundul unei tavi cu pereti detasabili si presam (diametru 25 cm).

Omogenizam crema de branza cu zaharul pudra.Separat mixam frisca pana cand sta teapana. Omogenizam cu o spatula de silicon frisca in crema de branza. Gelatina (care a stat 10 minute in apa rece) se adauga in laptele fierbinte  (acesta nu trebuie sa fiarba). 

Lasam un minut sa se racoreasca, apoi adaugam treptat si incorporam in crema de branza.Adaugam crema de branza peste blatul de biscuiti.
Nivelam si dam la frigider pentru minin 4 ore. Apoi facem jeleu de capsuni: Mixam capsunile impreuna cu zaharul, apoi punem pe foc si lasam pana se dizolva zaharul. Separat lasam gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute. Luam de pe foc capsunile, lasam deoparte 1 minut , apoi adaugam gelatina.

Amestecul obtinut il turnam peste cheesecake.
Lasam la frigider minim 2 ore (de preferat peste noapte ), apoi servim.

 

 

COMENTARII (9)

Corinuta 1

13.04.2015, 11:42

Arata super! Imi place cheesecake-ul, imi plac capsunile, deci nu zic nu la o feliuta!

mirela0911 1

13.04.2015, 11:53

Imi place tare mult cheesecake-ul!

diaconta 1

15.04.2015, 13:13

He heeeeeeeeeee bun venit la noi
Noroc ca n-a dat buzna iepurasul ca nu aveam cheesecake de-asta bun sa-i dau,dar poate luam cu imprumut )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D