Cheesecake cu piersici si zmeura

de Oana in Prajituri, 23 Iul 2012 | 1755 vizualizari

 

Pentru zile calduroase, un desert rapid si racoros, fara coacere!

 

INGREDIENTE

  • 250 biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit
  • 500 g ricotta
  • 250 iaurt gras
  • 150 zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 piersici mari si coapte
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu piersici si zmeura:

Biscuitii se macina la robot si se amesteca cu untul topit. Se aseaza intr-o forma cu pereti detasabili si se preseaza bine de tot. Se pune forma la frigider.

Piersicile se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se lasa la scurs.

Zmeura se amesteca cu zaharul si se pune la foc, zdrobindu-se bine cu lingura. Se opresc cateva zmeurici pentru decor. Se lasa apoi pe foc mic pana se topeste zaharul, apoi se pune vasul la racit in apa rece. 

Se mixeaza branza ricotta cu zaharul pudra si vanilia pana devine pufoasa, apoi se adauga iaurtul. Se incorporeaza piersicile taiate in crema si se toarna in forma de tort, peste blatul de biscuiti.

Piureul de zmeura se aseaza deasupra si se amesteca usor in crema, la suprafata.   Se lasa prajitura la frigider cateva ore bune, sau peste noapte.

 

TIPS-URI

1

La crema, se poate folosi si un pliculet de gelatina, dizolvata in prealabil in apa rece, apoi topita. Crema va deveni mai tare la frigider, dar e perfecta si fara :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cheesecake cu piersici si zmeura 171270
retete culinare - Cheesecake cu piersici si zmeura 171271
retete culinare - Cheesecake cu piersici si zmeura 171272
retete culinare - Cheesecake cu piersici si zmeura 171273
retete culinare - Cheesecake cu piersici si zmeura 171274
retete culinare - Cheesecake cu piersici si zmeura 171275

COMENTARII (12)

Sim0na 1

24.07.2012, 10:48

Vai cum arata... DELICIOS!!!

mirela0911 1

24.07.2012, 21:35

Ce deliciune!

gaby_gabytza 1

15.08.2012, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21