Cheesecake cu portocala si ciocolata

de laura_n in Prajituri, 28 Dec 2013 | 2522 vizualizari

 

Cui nu ii place ciocolata? :)))
Cui nu ii place portocala?:)))
Cui nu ii place combinatia de portocala - ciocolata? :)))
Deeelicios!

 

INGREDIENTE

  • pt. blat:
  • 300 gr fursecuri cu cacao (se pot inlocui cu biscuiti, eu am folosit fursecuri de casa)
  • 50 gr unt topit
  • 2 lg cacao
  • -2 lg dulceata coacaze
  • 50 ml lapte dulce.
  • pt. crema de branza:
  • 500 gr branza de vaci
  • 300 gr smantana
  • 50 ml lapte condensat
  • coaja rasa si zeama de la 2 portocale
  • seminte vanilie
  • 80 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • glazura
  • 300 gr ciocolata 52% cacao
  • 3 lg mascarpone
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocala si ciocolata:

Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si la sfarsit dulceata de coacaze.

Amestecam bine si dam deoparte.

Luam o forma de tarta/ tort cu inel detasabil (preferabil) si intindem compozitia niveland bine.

Intr-un castron, punem branza de vaci, smantana si zaharul si amestecam cu mixerul, la viteza maxima, pana obtinem o crema de branza fina. Adaugam semintele vanilie, zeama si coaja de la portocale, laptele condensat. Amestecam la viteza mai mica de data aceasta, si la sfarsit incorporam, unul cate unul, ouale.

Turnam compozitia de branza peste blat si dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute, la foc mediu.

Eu am folosit o forma cu diametrul 26 cm.

Dupa ce s-a copt, scoatem tarta din cuptor si lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam branza mascarpone si o incorporam in ciocolata.

Turnam aceasta glazura peste tarta de branza.

Dam la rece pana intareste ciocolata, apoi putem servi.

Delicioasa!

 

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu portocala si ciocolata-0
Cheesecake cu portocala si ciocolata-1

COMENTARII (38)

Rocsi

Rocsi 1

28.12.2013, 22:01

Cred ca este o nebunie de desert

babi5

babi5 1

28.12.2013, 22:17

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

20.06.2014, 09:19

grozav desert

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12