Reteta de panini - chifle pufoase

de gaby_duceag in Piine, 28 Apr 2024 | 566 vizualizari

 

 Mic dejun, burger sau pachetel - perfecte pentru orice! Reteta de panini - chifle pufoase, pe care trebuie sa incerci macar o data si n-o sa mai vrei apoi alta reteta! 
Pentru Reteta de panini - chifle pufoase ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, unt, lapte.

 

INGREDIENTE

Reteta de panini - chifle pufoase

  • Ingrediente 
  • 500 g faina alba
  • 7 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • 40 g unt
  • 300 ml lapte
  • o lingurita sare/10 g
  • o lingura miere
  • 30-40 g zahar
  • unt pentru uns chiflele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de panini - chifle pufoase:

Preparare Reteta de panini - chifle pufoase

Pune drojdia, mierea, 50 ml lapte cald si zaharul  intr-un bol, omogenizeaza si lasa timp de 10-15 min la loc cald.
Intr-un bol mare pune faina, adauga sarea, zaharul si amestecul cu drojdie.
Incepe sa pui treptat laptele cald, in care ai pus si untul sa se topeasca, in timp ce amesteci omogenizand.
Rastoarna totul pe blatul de lucru infainat si framanta timp de 10 minute. In functie de tipul fainii si-al puterii ei de absorbtie, e posibil sa fie necesar sa mai adaugi fie putin lapte fie faina, pana cand obtii un aluat elastic, omogen, ferm (dar nu tare), cu consistenta asemanatoare plastelinei.
Pune aluatul in bol, acopera cu un servet curat si lasa pentru 35-40 minute la crescut, la loc cald.
Pregateste o tava mare, tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Imparte aluatul in 10 parti egale (100g fiecare bucata) si formeaza bile pe care le asezi in tava lasand distanta intre ele. Bineinteles ca, daca doresti, le poti face mai mari.
Mai lasa 30 min la crescut, timp in care preincalzesti cuptorul.
Le coci la 200 grade, pentru 20 minute, sau pana cand sunt rumenite frumos.
Fierbinti, le ungi cu unt.
Le servesti apoi dupa bunul plac.

Bune, frumoase și chiar economice sunt si aceste Chifle cu susan

Imediat voi face alta portie de Chifle impletitepentru că din prima tranșă, patru au fost oferite, primele două chiar fierbinți, abia scoase din cuptor - Zice Rodica 

Chifle cu branza si cartofi ati incercat vreodata?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de panini - chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Painici cu mac si susan