Paine cu rosii uscate si masline

de papabundetot in Piine, 16 Iun 2013 | 1589 vizualizari

 

O reteta delicioasa de paine de casa pe care am vrut sa o incerc si eu.Reteta initiala a plecat de la un post de pe Bucataras.ro, acolo modelul final difera de al meu,dar gustul cred ca este cel care conteaza mai mult in cazul de fata.Pentru cine are imaginatie poate face ce forma doreste aceasta reteta,eu am ales sa o fac in forma de tort cu fundul detasabil si a iesit foarte frumoasa.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte caldut,si ceva in plus pentru framantat
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar tos
  • 500 gr faina alba (eu am folosit TIP 650)si ceva in plus pentru framantat
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • masline fara samburi (eu am avut cu samburi si le-am curatat)
  • rosii uscate (reteta initiala era cu rosii uscate la soare,eu am folosit rosii uscate dar in ulei de masline)
  • busuioc si oregano uscat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rosii uscate si masline:

In 100 ml lapte caldut se dizolva pliculetul de drojdie,1 lingura de zahar si faina pana cand compozitia capata o consistenta similara cu a smantanii.se lasa sa creasca undeva la caldura pentru 20 minute.

Intr-un castron se pun 500 gr faina,1 lingurita sare,amestecul de drojdie dospit si se framanta bine,apoi se adauga 3 linguri de ulei de masline, maslinele si rosiile taiate cubulete.Daca simtiti la mana ca mai este nevoie de lichid (adica compozitia este prea uscata) se mai adauga lapte caldut.Se lasa apoi aluatul la dospit aproximativ 40 minute pana la o ora intr-un loc cald.

Dupa ce aluatul a dospit ,se ia o forma (eu am folosit forma de tort) ,se unge cu ulei de masline si se aseaza aluatul in ea. il mai lasam si in forma la dospit 20 minute,dupa care se unge deasupra cu ulei de masline,se presara apoi sare grunjoasa, busuioc si oregano uscat,sau doar una din ele daca nu va plac ambele arome.

Se da la cuptor la foc mediu pentru 40 minute.

Pofta mare!

 

COMENTARII (8)

danakarin 1

18.06.2013, 20:25

Bravo!

babi5 1

19.06.2013, 18:35

papabundetot 1

19.06.2013, 19:26

Multumesc doamnelor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18