Cheesecake cu zmeura

de adriana65 in Prajituri, 21 Oct 2012 | 9728 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente crustă:

  •  120 g biscuiţi
  •  120 g unt
  •  50 g zahăr brun

Ingrediente umplutură:

  •  500 g brânză de vaci cremoasă
  •  300 g brânză ricotta
  •  200 g smântână grăsime de 25%
  •  5 ouă
  •  2 linguri rase de făină
  •  1 lingură amidon
  •  coaja rasă de la o lime
  •  zeama stoarsă de la 1/2 lime
  •  2 plicuri zahăr vanilat

Topping:

  •  500 g zmeură
  •  150 g zahăr
  •  1 plic Tort-Gelee Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

Se începe cu prepararea toppingului. Într-un vas cu fundul dublu punem la fiert zmeura cu zahărul . Lăsăm aproximativ 30 minute, timp în care supraveghem atent şi amestecăm compoziţia, rezultând o dulceaţă aromată .  La dulceaţa călduţă, înainte de a o distribui deasupra prăjiturii se adaugă plicul de Gelee (conform instrucţiunilor de pe plic) 

În vasul robotului, la care am pus cuţitul, se zrdobesc biscuiţii până obţinem un pesmet fin. Se adaugă untul moale şi zahărul. Dăm câteva impulsuri robotului pentru omogenizare apoi distribuim  în mod egal compoziţia în forme de copt unse cu unt. ( Compoziţia se poate pune în tavă întinsă de 23/23 cm sau formă de tort) 

Se tasează biscuiţii cu dosul unei linguri apoi se pune tava la rece.

Pentru umplutură amestecăm brânza de vaci şi brânza ricotta,  adăugăm smântâna, zahărul, vanilia şi câte un ou amestecând după fiecare până la integrarea completă.     Se amestecă făina cu amidonul , se  adaugă compoziţiei de brânzeturi apoi se rade coaja unei lime şi se stoarce sucul de la jumătate.

Se toarnă compoziţia în forme (sau tavă) peste crusta de biscuiţi  şi dăm la cuptor pentru o oră. La început la temperatura de 180 grade, iar după 15 minute se scade temperatura la 130 grade. Timpul pentru coacerea prăjiturii poate varia între 1 oră şi o oră şi jumătate, depinde de cuptor. 

După răcirea prăjiturii adăugăm toppingul  şi decorăm cu zmeură şi frunzuliţe de mentă . 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

adriana65 1

22.10.2012, 21:27

Luk, elu, lilik

adriana65 1

22.10.2012, 21:28

Rocsi, mersi

adriana65 1

22.10.2012, 21:30

bucatareasa cu mirodenii, maria

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura (fara coacere)