Chifle cu branza

de Dana Cristea - pusikmea in Piine, 27 Iun 2010 | 2094 vizualizari

 

tot ana este vinovata, insa astea le-am facut pentru doru, dar am micsorat si aici cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 5 gr drojdie
  • sare
  • cateva picaturi de ulei

Umplutura

  •  branza sarata de oaie
  • 2 linguri de smantana

Pentru uns

  • un galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza:

Pregtim aluatul astfel:

Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa se lipeasca de maini, in cazul in care se lipeste mai adaugam faina.

Lasam coca la dospit 30 minute apoi acoperim vasul cu un prosop si il punem langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ), pana creste.

 Intre timp pregatim umplura: dam branza pe razatoare si o amestecam cu smantana.

Impartim coca in 2-3 mingiute, apoi intindem fiecare mingiuta bine cu mana, in mijloc punem o lingurita de branza  si strangem marginile spre mijloc.

Le asezam in tava unsa cu ulei si le mai lasam la dospit inca 30 de minute, lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc si la dospit si la copt, dupa care le ungem cu galbenus de ou si le coacem la foc mediu cca 30 de min.

Se servesc atat calde cat si reci, vreau sa spun ca le-am lasat pe masa si dupa o zi intreaga tot fragede si proaspete su ramas.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle cu branza 39215
retete culinare - Chifle cu branza 39216
retete culinare - Chifle cu branza 39217
retete culinare - Chifle cu branza 39218
retete culinare - Chifle cu branza 39219
retete culinare - Chifle cu branza 39220

COMENTARII (16)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.06.2010, 14:05

adina ms

Bucataras Medi 1

07.07.2010, 19:28

ce bune trebuie sa fie...............

Dana Cristea - pusikmea 1

08.07.2010, 07:31

au fost foarte bune. gata vacanta, asteptam impresii,pupici :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55