Chifle dulci cu susan

de adela1981 in Piine, 22 Iul 2012 | 1593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina tip 650
  • 400 gr faina 000
  •  o lingura untura / unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 300- 400 ml apa calduta
  • 30 gr drojdie
  • sare
  • 1 ligura apa
  • 1 ligurita zahar
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle dulci cu susan:

Drojdia se dizolva in apa calduta.
Se amesteca si se cerne faina intr-un castron.
 Adaugam zaharul si un praf de sare.
Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa parerea mea, asadar am adaugat o lingura untura si mierea si am framantat bine cu mana, adaugand putina apa cu drojdie  din cand in cand.
Se framanta bine si se lasa  la crescut , acoperit cu un prosop de bucatarie.
Dupa  ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru  presarat cu faina si se mai framanta putin.
Se rupe din aluat bucatele mici, cat un ou si se dau forma rotunda.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta mai mare intre ele si se mai lasa  vreo 15 min.
Se face un sirop dintr-o lingura de apa si o lingurita de zahar.
Se ung cu acest sirop si se presara susan.
Se da tava in cuptorul incalzit si se coc pana ce devin usor maronii.
Pofta dulce!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chifle dulci cu susan 171071
retete culinare - Chifle dulci cu susan 171072
retete culinare - Chifle dulci cu susan 171073
retete culinare - Chifle dulci cu susan 171074

COMENTARII (9)

Lau 1

22.07.2012, 21:59

delicioase

laura_n 1

22.07.2012, 22:12

ce pufosenii bune

Sim0na 1

23.07.2012, 14:00

Pufoase, frumoase si gustoase!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18