Chiftele alla Norma

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 2 Feb 2016 | 528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 15 grame patrunjel proaspat
  • 400 grame carne tocata de vita bio cu maxim 10% grasime
  • 1 linguta seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri sos dulce de chili
  • 2 linguri otet balsamic
  • 400 grame rosii in bulion
  • 1 bucata mica de unt
  • 200 grame malai
  • 2 cani lapte degresat bio
  • 30 grame parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele alla Norma:

Se taie vanata in cuburi de 1 cm, se prasara generos cu sare si se lasa 15 minute. Se toaca patrunjelul si se amesteca cu carnea. Se imparte carnea in 20 parti si din fiecare se formeaza o biluta care se tavaleste prin semintele de fenicul. Se lasa la frigider 30 minute.

Se scurge vanata de apa si se caleste in putin ulei, la foc mediu, timp de 10 minute, pana devine aurie. Se adauga usutroiul zdrobit, sosul de chili, otetul, rosiile si putina apa. Se lasa 10 minute, pana se ingroasa. 

Separat, se prajesc chiftelele pe toate partile, in putin ulei, la foc mediu, timp de 10 minute, pana devin aurii. 

Se gateste malaiul in 2 cani de lapte si 2 cani de apa, plus sare, pana ajunge la consistenta dorita. La final, se adauga untul si parmezanul si se amesteca pentru omogenizare.

Se adauga chiftelele in sos si se amesteca usor. 

Se servesc cu mamaliga si presarate cu putin patrunjel.

 

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

03.02.2016, 11:33

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

03.02.2016, 15:13

Va multumesc!

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

03.02.2016, 15:15

Mihaela, prima reactie a sotului cand a gustat din chifetele a fost ca au gust exact ca burgerul de la McDonald si contin doar 3 ingrediente.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!