Chiftele cu inima de branza cu cartofi la cuptor(cina)

de rivka in Vita, 14 Mar 2010 | 4180 vizualizari

 

pt formele cartofilor m-am inspirat de aici de pe site , sunt incantata de ei , din resturile ramase de la taierea cartofilor pana s-a facut mancarea in cuptor, i-am prajit si i-am mancat cu maioneza si ketchup :D

 

INGREDIENTE

  • 300 grame carne de vitel tocata
  • pesmet
  • grane macinate pt copii
  • condimente
  • sare
  • piper
  • paprika
  • curry pt amestecul de branza
  • rozmarin
  • patrunjel
  • amestec de condimente pt cartofi prajiti
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 4 oua
  • branza 200 grame
  • 4 cartofi mari
  • faina malai
  • cateva lingurite ulei
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu inima de branza cu cartofi la cuptor(cina):

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt, ouale 2, condimentele sare piper, paprika si rozmarin, catelul de usturoi, pesmet si grane pt copii (am pus eu puteti pune un cartof sau paine).

Inima de branza se amesteca branza 200 gr cu 2 oua, patrunjel tocat marunt, sare si putin curry.

Cartofii se curata de coaja si se decupeaza cu formele pt fursecuri.Se condimenteaza cu amestec pt cartofi prajiti, rozmarin 1 lingurita, se stropesc cu putin ulei si cu 1 pumn de faina de malai(ies crocanti si le da o culoare galbena frumoasa).

Din amestecul de carne tocata se fac chiftelele si inauntru bilute din amestecul de branza cu oua(se imbraca bilutele de branza in carne).Se pun in folie de aluminiu si in tava de cuptor pe hartie de copt.Langa se pun cartofii si se da totul la cuptor la 240 grade cca 40 min.

Se serveste cald.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftele cu inima de branza cu cartofi la cuptor(cina) 22185
retete culinare - Chiftele cu inima de branza cu cartofi la cuptor(cina) 22186
retete culinare - Chiftele cu inima de branza cu cartofi la cuptor(cina) 22187

COMENTARII (20)

Sylvia 1

30.03.2010, 11:47

Super arata Rivka si eu fac cartofi prajiti toate formele si exact cum zicea Nadina resturile le fac piure nota maxima de la mine.

epurasha2bb 1

13.04.2010, 18:43

foarte frumoasa cina!

elena1988 1

08.02.2011, 14:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59