Chiftele cu legume

de Adinacarla in Aperitive / Garnituri, 2 Oct 2010 | 3443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 4 cartofi
  • 1 morcov
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu legume:

Am curatat de coaja cartofii si morcovul.

Am spalat bine coaja dovleceilor nu am curatat-o ca era foarte subtire. Am taiat dovleceii in jumatate si le-am scos semintele. Apoi am dat cartofii si dovleceii pe razatoarea mare iar morcovul pe razatoarea cu ochiuri mici. usturoiul l-am pisat.

Am amestecat legumele si le-am potrivit gustul cu sare si piper.

Am stors de 3 ori zeama adunata de la legume.

Poi am amestecat legumele cu un ou si faina. Cu ajutorul unei linguri am format chiftelele si le-am prajit in ulei incins pana cand s-au rumenit.

Am servit cu rosii, ardei si branza.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftele cu legume-0
Chiftele cu legume-1
Chiftele cu legume-2
Chiftele cu legume-3
Chiftele cu legume-4

COMENTARII (13)

Adinacarla 1

03.10.2010, 10:26

Bunica, lilik si mie imi place mult sa fac chiftele din legume...si incerc mereu diverse variante.

kamy 1

03.10.2010, 22:51

f gustoase...nu am mai mancat demult...varianta pt post

Adinacarla 1

04.10.2010, 09:47

ms kamy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04