Chiftele cu sos si cartofi nature

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 5 Mai 2010 | 11847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru chiftele:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ceapa verde taiata rondele
  • 1 cartof fiert si zdrobit
  • 2 felioare de paine inmuiate in apa
  • 4 catei usturoi pisat
  • 2 oua
  • sare piper
  • ulei
  • pentru sos:
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura si jumatate faina alba
  • 200 gr smantana
  • 1 rosie
  • 1 cana apa calda
  • 2 catei usturoi
  • marar verde
  • piper
  • sare
  • 1 lingura pasta de tomate
  • boia de ardei dulce
  • pentru cartofi nature:
  • 3 cartofi mari
  • sare
  • unt
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos si cartofi nature:

Ingredientele pentru chiftele se amesteca toate.

intr- o tigaie se pune ulei la incins,se fac chiftele si se prajesc rand pe rand pana terminam compozitia.

sosul:se pune uleiul la incins,se adauga si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.

peste se pune smantana si apa calda.

rosia o curatati de pielita,o taiati cubulete si se adauga peste sos.

apoi tocati 2 catei de usturoi,mararul la fel si il puneti peste sos.

adaugati pasta de tomate,sare,piper si boia dulce .

lasati pana incepe sa fiarba ,apoi adaugati chiftelele si dati cateva clocote ,dupa care inchideti aragazul.

cartofii ii curatati,ii spalati,ii taiati cubulete si ii puneti la fiert intr-o oala,in apa cu putina sare.

cand sunt fierti cartofii,scurgeti apa,apoi ii trageti intr-o tigaie in putin unt.

puneti pe o farfurie chiftele cu sos,cartofi nature si deasupra putin marar verde tocat marunt si serviti cu multa placere.

 

COMENTARII (14)

Sylvia

Sylvia 1

06.05.2010, 13:40

5 furculite de la mine, tare imi place reteta ta de sos la chiftelutze o sa o fac si eu cu smantana cred ca ii da gust bun.

Rocsi

Rocsi 1

06.05.2010, 14:21

multumesc sylvia...da sa stii ca e bun ...inca poti pune si mai multa smantana ,noi consumam mai putina...

lia maria

lia maria 1

06.05.2010, 18:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01