Chiftele cu ton

de Rocsi in Peste, 30 Noi 2014 | 2106 vizualizari

 

Dragii mei, vin cu o reteta pentru voi absolut deliciosa, din peste, potrivita si pentru cei care tin post. Incerc sa mai diversific retetele cu peste pentru ai mei, pentru ca le place mult, dar vor mai mereu sa fie pregatit altfel. Am ales de aceasta data sa fac niste chiftelute, usor crocante la exterior, aromate, potrivite atat pentru mesele in familie dar si atunci cand aveti invitati. Vi le recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva cu ton bucati in ulei (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 cartof
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • ulei pentru prajit
  • pesmet
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu ton:

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit.
Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita.
Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste ton.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt, indepartand coditele.
Amestecam toate acestea, adaugam faina, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie incingem putin ulei.
Luam bucatele din compozitie, formam chiftele, le trecem prin pesmet apoi le rumenim in tigaie, pe ambele parti.

Le scoatem cu ajutorul unei palete pe un platou, in care punem un servetel.
Le lasam sa sa racoreasca, apoi pot fi servite simple, sau cu o garnitura. Noi am ales sa le savuram alaturi de un orez fiert cu boabe de porumb, stropit cu putin ulei de masline.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftele cu ton 354558
retete culinare - Chiftele cu ton 354559
retete culinare - Chiftele cu ton 354560
retete culinare - Chiftele cu ton 354561
retete culinare - Chiftele cu ton 354562
retete culinare - Chiftele cu ton 354563
retete culinare - Chiftele cu ton 354564

COMENTARII (32)

Rocsi 1

06.12.2014, 20:30

Multumesc Ksenya. Eu cred ca da

Lau 1

14.12.2014, 10:38

gustoase

Rocsi 1

14.12.2014, 22:26

Multumesc Lau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D