Chiftele cu ton

de Rocsi in Peste, 30 Noi 2014 | 10437 vizualizari

 

Dragii mei, vin cu o reteta pentru voi absolut deliciosa, din peste, potrivita si pentru cei care tin post. Incerc sa mai diversific retetele cu peste pentru ai mei, pentru ca le place mult, dar vor mai mereu sa fie pregatit altfel. Am ales de aceasta data sa fac niste chiftelute, usor crocante la exterior, aromate, potrivite atat pentru mesele in familie dar si atunci cand aveti invitati. Vi le recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva cu ton bucati in ulei (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 cartof
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • ulei pentru prajit
  • pesmet
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu ton:

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit.
Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita.
Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste ton.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt, indepartand coditele.
Amestecam toate acestea, adaugam faina, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie incingem putin ulei.
Luam bucatele din compozitie, formam chiftele, le trecem prin pesmet apoi le rumenim in tigaie, pe ambele parti.

Le scoatem cu ajutorul unei palete pe un platou, in care punem un servetel.
Le lasam sa sa racoreasca, apoi pot fi servite simple, sau cu o garnitura. Noi am ales sa le savuram alaturi de un orez fiert cu boabe de porumb, stropit cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Rocsi 1

06.12.2014, 20:30

Multumesc Ksenya. Eu cred ca da

Lau 1

14.12.2014, 10:38

gustoase

Rocsi 1

14.12.2014, 22:26

Multumesc Lau

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Medalion de rechin cu sos de struguri