Aperitiv chiftele de legume

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 29 Sep 2016 | 26230 vizualizari

 

Am tot vazut pe la bucatarasi ca fac chiftele de legume, n-am rezistat, am facut si eu, numai ca o reteta de post. Prietena mea mereu imi zice ca e prezenta pe site-ul asta dupa retete si ca ar trebui  sa pun si eu una de post. Asa ca am studiat problema si am facut :)
 

 

INGREDIENTE

  • o telina
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 6 cartofi
  • 2 linguri faina
  • 2 oua (optional)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • ulei pentru prajit
  • o legatura de patrunjel (puteti pune ce verdeata va place)
  • o lingurita boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chiftele de legume:

Curatam toate legumele de coaja.

Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii.

Restul legumelor  le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron.Adaugam dovlecelul stors de lichidul lasat, la fel procedam si cu cartofii, adaugam ouale batute (cand nu este post), faina, pesmetul, patrunjelul, tocat marunt , usturoiul zdrobit si boiaua, potrivim de sare si piper si lasam pentru 10 minute la frigider.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si lasam sa incinga la foc mediu. Modelam chiftelutele si le aplatizam cat mai bine, pentru a patrunde bine caldura si sa nu riscam sa avem legumele crude la mijloc. Prajim pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se servesc atat fiebinti, cat si calde, cu sosul preferat sau cu muraturi si ardei iuti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca intre timp compozitia a mai lasat lichid, mai putem adauga putina faina sau pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftele de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dantes 1

14.10.2016, 08:43

Bune!

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:23

Fac si eu de ani de zile, dar fara telina (nu gasesc aici radacina!)... Derivatie dupa reteta clasica de "draniki"....

Anett 1

09.03.2022, 13:35

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei