Chiftele din naut sau Falafel

de anca_rm in Mancaruri de legume, 27 Mai 2015 | 899 vizualizari

 

O alternative la chiftelutele de carne care se fac rapid , mai ales daca aveti naut fiert sau folositi conserva. Eu cumpar cate o jumate de kg de naut si il fierb pe tot o data . De obicei il impart in jumate , jumate o servim atunci sub forma de humus, in salate sau de aceasta data am incercat aceste chiftele “ Falafel”.

 

INGREDIENTE

  • -250 gr naut fier
  • -1 fir usturoi verde
  • -3 fire de ceapa verde
  • -patrunjel
  • -marar
  • -1 lingurita seminte chimen macinate
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri faina de secara/naut/grau
  • -1 lingura ulei de susan
  • -100 gr seminte susan sau/si amestec de seminte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din naut sau Falafel:

Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta .

Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt.

Intr-un castron mai mare punem nautul facut pasta , verdeturile, boabele de chimen macinate , sare, piper , ulei de susan si faina. Omogenizam bine .

Modelam chiftelele si le dam prin susan sau amestec de seminte. Aceasta operatiune este optionala .

Asezam chiftelel pe o tava tapetata cu hartie de copt  si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade . Dupa 10 minute intoarcem chiftele pe cealalta parte si mai lasam 10 minute.

Se pot praji in ulei .

Serviti cu salata , sosuri reci sau orice fel de garnitura . 

 

TIPS-URI

1

se pot praji in baie de ulei

2

optional puteti adauga morcov razuit si alte condimente

3

nautul din conserva trebuie scurs bine de apa

RETETA IN IMAGINI

Chiftele din naut sau Falafel-0
Chiftele din naut sau Falafel-1
Chiftele din naut sau Falafel-2
Chiftele din naut sau Falafel-3
Chiftele din naut sau Falafel-4
Chiftele din naut sau Falafel-5

COMENTARII (19)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

27.05.2015, 15:46

Irina

Irina 1

27.05.2015, 15:48

cred ca am sa incerc, sunt curioasa.

Rocsi

Rocsi 1

27.05.2015, 19:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!