Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 16 Feb 2016 | 638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame linte
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri otet din vin rosu
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita mustar englezesc
  • 125 grame sfecla fiarta, conservata
  • 1 lingurita cu varf hrean conservat ras
  • 1 ou mare
  • 2 linguri faina
  • 200 grame branza Cottage sau branza proaspata de vaci
  • ulei de masline
  • salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte:

Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurge, pastrand o parte din apa in care a fost gatita. 

Se taie ceapa in fasii foarte subtiri, folosind o mandolina. Se amesteca cu o lingura de otet si putina sare.

Se amesteca uleiul cu restul de otet, mustarul si sucul in care au fost consevate sfeclele. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se pastreaza putin dressing pentru final, iar restul se amesteca cu lintea si putin din apa in care aceasta a fiert, daca este nevoie. 

Se amesteca hreanul cu oul si faina, apoi se adauga branza Cottage si se amesteca usor pentru a obtine un efect marmorat. 

Se incalzeste o tigaie mare, la foc mediu, cu putin ulei de masline. Cu o lingura se aseaza compozitie in tigaie, formand mici chiftele (o lingura cu varf pentru fiecare). Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. 

Se desface salata frunza cu frunza. 

Se scurge ceapa murata. 

Se imparte lintea intre 4 farfurii. Deasupra se aseaza frunze de salata, ceapa murata si chftelele din sfecla, stropind totul cu dressingul ramas.

 

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

16.02.2016, 19:00

- TABITA - 1

17.02.2016, 00:09

anca_rm 1

17.02.2016, 08:52

wow ce retete interesante , imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S