Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver

de anca_rm in Jamie Oliver, 7 Mai 2015 | 940 vizualizari

 

In cartea lui Jamie zice “Este o mancare fantastica, cu o aroma foarte delicate, dulce acrisoar. Are ceva reconfortant si profund.” Daca el zice asa eu va zic ca e chiar asa, am testat-o si este foarte foarte aromata si face sa tresara papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui ( sau pui intreg)
  • 1 portocala taiata in 8
  • 1 lingurita scortisoara sau 1 baton de scortisoara
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • 50 g unt
  • 2 cepe rosii
  • o mana de curmale sau stafide
  • 1 pahare de vin alb
  • 100 g rosii in bullion , sau suc de rosii
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver:

Trebuie sa va spun ca Jamie Oliver foloseste in reteta lui puisori mici. Mie mi s-au parut scumpi asa ca am luat pulpe inferioare (cate o pulpa/persoana). Puteti folosi pui intreg bine curatat si il umpleti cu portocalele . Dar acuma va voi spune cum am procedat eu .

Am spalat si curatat pulpele si le-am sarat putin . Am pregatit portocala pe care am spalat-o bine si am taiata in 8 felii de aceiasi dimensiune. Curmalele le-am impartit in jumate , jumatate le-am feliat jumate le-am lasat intregi (puteti folosi stafide) si am taiat ceapa felii .

Punem pe foc o tigaie la incins si adaugam jumate de unt  si uleiul de masline. Prajim pulpele pe toate partile pana se rumenesc usor. Toata operatiunea dureaza undeva la 10 minute.

Scoatem pulpele pe un platou si scurgem grasimea din tava intr-un vas.

In aceiasi tigaie punem jumate de unt si inca putin ulei de masline si adaugam ceapa si rozmarinul si le calim pana se inmoaie ceapa usor.

Intre timp  amestecam rosiile in bullion (cubulete) cu vinul.

Eu le-am amestecat in blender.

Adaugam si pulpele in cratita si marim flacara. Adaugam curmalele, rosiile amestecate cu vinul si portocalele felii,  lasam sa fiarba pana cand scade lichidul putin(lasam la fiert cam 10 minute). Acuma eu am mutat tot continutul intr-un vas pe care il pot une in cuptor dar daca aveti un pe care il puteti folosi in cuptor sip e foc atunci nu mai trebuie sa mutati.

Acoperim cu un capac sau cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute  intorcand pulpele cam la jumatea timpului de gatire.

Cand sunt gata mai lasatii sa se odihneasca 10 minute, dar nu innainte de a intoarce din nou pulpele .

Serviti cu salata de verdeturi sau cu garnitura de orez.  

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver 379429
retete culinare - Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver 379430
retete culinare - Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver 379431
retete culinare - Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver 379432
retete culinare - Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver 379433
retete culinare - Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver 379434

COMENTARII (18)

Micutza Luana 1

07.05.2015, 23:27

tre sa fie tare bun imi plac retele lui cu pui

Sim0na 1

08.05.2015, 08:46

ca tare bine mai arata

mihaelar63 1

09.05.2015, 10:58

Garantat ca este bun Recunosc stilul , nico mancare fara lamaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55