Chiftelute arabesti-Daoud Pasha.

de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2010 | 2908 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 1 kg amestec carne de pui+carne de vita.
  • 4 cartofi roz potriviti.
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 1 legatura marar verde.
  • 1 cutie rosii in suc de rosii Pomodore.
  • 1 ceapa rosie taiata foarte marunt.
  • 4 linguri de pasta de rosii.
  • 5 catei de usturoi tocati.
  • piper rosu macinat proaspat,
  • vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),
  • coriandru macinat,
  • ghimbir macinat,
  • nucsoara macinata,
  • scortisoara macinata,
  • chimen macinat,
  • boia dulce praf.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute arabesti-Daoud Pasha.:

Pregatim carnea pentru chiftelute,amestecand compozitia cu:piper rosu macinat proaspat,vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),coriandru macinat,ghimbir macinat,nucsoara macinata,scortisoara macinata,chimen macinat,boia dulce praf,1 legatura de marar verde tocat marunt,1 legatura de patrunjel verde tocat marunt,1 ceapa taiata foarte marunt 2 catei de usturoi dati prin presa de usturoi.


Din toate aceste condimente,fiecare pune cat doreste,eu am pus un pic mai putin de jumatate de lingurita din fiecare condiment.


Dupa ce am pregatit carnea modelam chiftelutele in ce forma dorim.Eu le-am facut lunguiete exact ca in reteta care am luat-o de pe Gusto.ro .


Separat se fierb cei 4 cartofi in coaja,dupa care ii curatam si ii taiem in jumatati.Punem intr-o tava de yena un rand de chiftelute,un rand de cartofi fierti jumatati si apoi inca un rand de chiftelute.Peste toate acestea,turnam 1 cutie de rosii in suc de rosii si 4 linguri de pasta de tomate,pe care in prealabil le-am incalzit intr-o craticioara mai mica.Punem toata aceasta compozitie peste chiftelute in tava si bagam tava la cuptor pentru 40 de minute.


Dupa 20 de minute scoatem tava si intoarcem chiftelutele si pe partea cealalta.Aceste chiftelute pot fi servite cu orez simplu fiert,sau cu orez cu taitei si muraturi asortate.Noi le-am servit doar cu cartofi fierti,a fost suficient.


Pentru ca am avut mai multa carne,am facut o tava cu rosii tocate si suc de rosii,iar in cealalta tava am pus un sos din amestec de mujdei cu sos de rosii tocate.Mie mi-au placute si cele cu sos rosu,cat si cele cu sos alb.Ambele au fost delicioase,pot spune doua feluri de chiftelute arabesti speciale.Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute arabesti-Daoud Pasha. 17426
retete culinare - Chiftelute arabesti-Daoud Pasha. 17427
retete culinare - Chiftelute arabesti-Daoud Pasha. 17428
retete culinare - Chiftelute arabesti-Daoud Pasha. 17429
retete culinare - Chiftelute arabesti-Daoud Pasha. 17430
retete culinare - Chiftelute arabesti-Daoud Pasha. 17431
retete culinare - Chiftelute arabesti-Daoud Pasha. 17432
retete culinare - Chiftelute arabesti-Daoud Pasha. 17433
retete culinare - Chiftelute arabesti-Daoud Pasha. 17434
retete culinare - Chiftelute arabesti-Daoud Pasha. 17435

COMENTARII (7)

Sylvia 1

18.02.2010, 12:23

Excelent !!

dicarmencitta1957 1

18.02.2010, 12:50

Abia astept sa vad cum o pregatesti tu aceasta reteta,poate mai invat ceva nou si pun si eu in aplicare.Stiu ca esti o gospodina perfecta si am ce sa invat de la tine.

Oana 1

19.02.2010, 22:55

Oooo, ce bunatateeee O chifteluta mai e si pentru mine?? nu de alta, dar am tot gustat ce nu trebuia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!