Chiftelute cu mazare

de Andreea Caroline in Mancaruri cu carne, 5 Apr 2014 | 974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mazare congelata
  • 1 ceapa
  • 1 cub knorr
  • 250 gr carne tocata vita
  • 250 gr carne porc
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi
  • marar
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu mazare:

Curatam cartofii,ii soalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand au fiert ii scurgem de apa,ii punem intr-un bol si ii lasam putin sa se racoreasca.

Amestecam bine carnea de vita cu cea de porc si o adaugam in bolul cu cartofi.

Adaugam apoi ouale,mararul,usturoiul curatat si pisat,sare si piper dupa gust.Se amesteca ingredientele foarte bine si dam compozitia la frigider pentru 30 minute.

Intre timp curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt.

Punem putin ulei intr-o tigaie si calim ceapa.Cand devine translucida,adaugam mazarea,presaram sare dupa gust,knorr si 1\2 pahar cu apa.Lasam sa fiarba la foc mic.

Scoatem compozitia de chiftele din frigider si facem bile apoi le turtim cu mana.

Le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Se servesc cu mazare.

 

COMENTARII (22)

Andreea Caroline 1

05.04.2014, 21:04

loredanaaa 1

05.04.2014, 23:21

Andreea Caroline 1

06.04.2014, 09:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04