Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)

de xana in Peste, 10 Iul 2013 | 3654 vizualizari

 

In Portugalia se gasesc sute de retete de cod si fiecare cu mai multe variante. Aceasta e una din preferatele mele si am incercat-o de cateva ori pana am gasit combinatia de ingrediente si cantitati care sa ma multumeasca. Ca fapt divers, pe aici se spune ca acest peste este foarte bun pentru mamele care alapteaza, iar eu si baietelul meu de 3 luni si jumatate confirmam :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru pataniscas:
  • cca 200gr de cod
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • 110gr faina
  • cca 100ml bere
  • patrunjel
  • 1 varf de lingurita nucsoara praf
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Pentru pilaf:
  • 120gr orez cu bobul lung
  • apa, de 4 ori cantitatea orezului
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi(generos)
  • 2 rosii medii(eu am pus din conserva)
  • jumatate de ardel rosu
  • 1 lingurita rasa de boia de ardei(dulce)
  • sare si piper
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos):

Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si bere treptat pana se formeaza o pasta, ca cea pentru clatite.  Se adauga pestele, nucsoara, patrunjel tocat, sare si piper. Cu ajutorul a doua linguri se distribuie in tigaia incinsa cu ulei de masline si se prajesc la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc si se scot pe un servetel pentru a indeparta excesul de ulei.

Pilaful: Ceapa, usturoiul si rosiile se taie marunt, iar ardelul fasii. Intr-o oala se pune uleiul de masline si ceapa si se caleste, fara ca ceapa sa prinda pea multa culoare, se adauga usturoiul, amestecam, apoi ardelul si boiaua, dupa 2 minute rosiile. Lasam la calit cam 3-4 minute si adaugam orezul, il amestecam bine si turnam apa. Se lasa la foc mediu pana e orezul e fiert, iar din cand in cand se amesteca, pentru a nu se prinde de fundul oalei.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Codului ii e de ajuns 5 minute sa fiarba, de cand apa incepe sa dea in clocot.

2

Nu e nevoie de prea mult ulei de masline pentru a praji chiftelutele.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos) 243591
retete culinare - Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos) 243592
retete culinare - Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos) 243593
retete culinare - Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos) 243594
retete culinare - Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos) 243595
retete culinare - Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos) 243596
retete culinare - Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos) 243597
retete culinare - Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos) 243598

COMENTARII (12)

xana 1

12.08.2013, 10:47

Multumesc mult, Mihaela!

babi5 1

21.08.2013, 22:04

xana 1

22.08.2013, 00:03

babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59