Chiftelute de pui cu susan

de radu_popovici in Pui, 31 Ian 2011 | 7398 vizualizari

 

Reteta este simpla, rapida si foarte buna la gust. Este o gustare foarte potrivita pentru masa de duminica, impreuna cu familia, sau cu prietenii.

 

INGREDIENTE

  • 175 g piept de pui dezosat, fara piele, taiati bucati
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2,5 cm bucata de ghimbir, decojit si ras
  • 1 albus de ou
  • 1 lingurita de amidon
  • 25 g migdale, decojite si tocate grosier
  • 4 linguri de seminte de susan
  • 120 ml ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 2 linguri de sos hoisin
  • 1 lingura de sos dulce de ardei iute (sweet chili sauce)
  • 3 linguri de sos de soia
  • sare
  • piper alb, macinat
  • frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu susan:

Se pun carnea, usturoiul, ghimbirul ras, albusul de ou si amidonul intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta omogena.

Se adauga migdale, piper alb si 1 lingura de sos de soia. Se proceseaza alte cateva secunde, apoi se transfera mixtura intr-un castron.

Cu mainile umede se modeleaza 10-12 bile, aproximativ de dimensiunea unei nuci si se tavalesc prin semintele de susan. Se pun apoi in frigider, timp de 20 de minute; astfel isi vor pastra forma mai bine in timpul gatitului.

Se incinge un wok, sau o tigaie mare si adanca, si se adauga uleiul. Cand acesta este incins se prajesc chiftelele in transe, intorcandu-le regulat pana ce sunt rumenite uniform. Se scurg pe prosoape de hartie.

Intre timp de prepara sosul amestecand intr-un castronel sosul Hoisin cu sos de ardei iute si restul de sos de soia. Se servesc chiftelele cu sos, ornate cu frunze de coriandru.

 

TIPS-URI

1

Sos Hoisin se gaseste in supermarketuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu susan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

13.02.2011, 21:42

Multumesc am sa incerc...

adasev12 1

13.02.2011, 21:55

f interesant

sabiradu 1

22.03.2011, 11:20

Delicioase si foarte interesante.Si eu am facut piftelutele cu susan dar cele clasice .Sunt delicioase ,sigur astea sunt si mai si

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Stufat de Pui