Chiftelute de ton in Bento

de Catalina L in Ton, 29 Ian 2016 | 783 vizualizari

 

Va propun o reteta de chiftelute simple si rapide de ton.


Le puteți servi ca aperitive, sau ca fel principal cu o salata verde sau orez.


Dar dacă am face un Bento? 


Bentō este o gustare japoneză, portabilă, servită de obicei dintr-o cutie specială. Ea poate fi pregătită acasă sau cumpărată. Constă în general din orez, carne sau pește,zarzavaturi și murături.


Bento-urile vândute pentru a fi mâncate în tren se numesc ekiben.


În Japonia bentō-ul există din secolul al V-lea.


Primele bentō-uri au fost „chiftele” de orez luate în călătorii, la vânătoare sau la câmp, iar cutiile erau din tuburi de bambus, care aveau și o oarecare funcție antiseptică. Ulterior, s-au folosit cutii de lemn, iar actualmente se folosesc și cutii din material plastic. 


Începând cu era Edo (1600-1868), s-au folosit și cutii tip sufertaș, lăcuite, numite jūbako pentru gustări bentō ceva mai elaborate. Se crede că termenul bentō a fost inventat de către Nobunaga Oda (1584-1632), care a numit astfel gustările împărțite soldaților.


(sursa; Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ton in suc propriu (140 g)
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura patrunjel verde tocat fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar de orez (basmati, thai, parfumat)
  • 1/2 avocado,
  • 1 castravete,
  • roșii cherry multicolore
  • sare
  • sos vinaigrette sau suc de lămâie, sos de soia
  • 1 morcov
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de ton in Bento:

Începeți prin prepararea chiftelutelor de ton. 

Scurgeti tonul. Maruntiti-l fin cu o furculita și amestecati-l cu cascavalul ras, patrunjelul, boia de ardei, piperul si 1 lingura faina. 

Faceti bile mici si le treceti prin făina. 

Într-un wok sau tigaie, se prajesc chiftelutele rapid in uleiul de masline. 

Când sunt rumenite adaugati sosul de soia. Se agită și se amestecă din când în când pentru a fi bine colorate.

Ca tema de Bento va propun un om de zăpadă și un brad de cruditati colorat. 

Fierbeti orezul- vezi aici

Pentru a face omul de zapada, puneti cateva linguri de orez in film alimentar. 

Închideți cu grijă filmul și formati o bila rotundă. 

Puteți utiliza, de asemenea forme de silicon - rotunde sau alte forme (eu am făcut 2 ursuleti). 

Tăiati în fâșii, morcovul, castravetele si avocadul. 

Adăugați sare și stropiti cu suc de lamaie sau cu un pic de vinaigrette. 

Începem să pregătim Bento-ul. 

Așezați omul de zăpadă și decorati-l. 

Completati cu legume crude și faceti-i bratul din chiftelute de ton.

In al 2-lea compartiment am facut bradul din avocado si castravete. Decorati bradul, asezati cei 2 ursuleti si completati cu cruditati si chiftelute.

Puteți asezona orezul cu sos de soia. 

Pofta Buna !!!

 

TIPS-URI

1

Puteți asezona orezul cu sos de soia.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chiftelute de ton in Bento 425363
retete culinare - Chiftelute de ton in Bento 425364
retete culinare - Chiftelute de ton in Bento 425365
retete culinare - Chiftelute de ton in Bento 425366
retete culinare - Chiftelute de ton in Bento 425367
retete culinare - Chiftelute de ton in Bento 425368
retete culinare - Chiftelute de ton in Bento 425369
retete culinare - Chiftelute de ton in Bento 425370
retete culinare - Chiftelute de ton in Bento 425371
retete culinare - Chiftelute de ton in Bento 425372

COMENTARII (15)

mirela0911 1

31.01.2016, 11:57

Gicuta69 1

01.02.2016, 08:54

noiinbucatarie 1

07.03.2016, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55