Chiftelute de vita marinate

de Sim0na in Vita, 18 Dec 2015 | 991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr. chiftelute:
  • 500 g carne de vitel tocata
  • 1 legatura mica marar
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 catei usturoi pisati
  • 2 oua mici
  • sare
  • piper
  • Ptr. marinata:
  • 500 ml suc de rosii cu pulpa
  • 2 cepe rosii
  • 1 catel usturoi ras
  • 60 ml vin roze
  • 1 lingura otet de mere
  • 2 foi dafin
  • 1 varf cutit cimbru
  • sare
  • fulgi de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de vita marinate:

Am amestecat toate ingredientele pentru chiftelute, le-am dat o forma rotunda, apoi le-am prajit in ulei, fara a le lasa sa se rumeneasca.  Le-am scos pe un platou, pe un servet de hartie pentru a absorbi grasimea. Pentru sos: intr-o cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul ras. Am adaugat o cana de apa si am lasat pana s-a inmuiat ceapa, apoi am pus sucul de rosii, vinul, otetul si restul condimentelor. Am lasat sa fiarba cca 15-20 de minute. Intr-un vas de ceramica (incalzit in prealabil in cuptor) am pus o parte din sos, apoi chiftelutele si restul de sos. Am dat la cuptor pentru 30 de minute. Am servit chiftelutele alaturi de piure de cartofi si muraturi. Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute de vita marinate-0
Chiftelute de vita marinate-1
Chiftelute de vita marinate-2
Chiftelute de vita marinate-3

COMENTARII (11)

Andra_Constantinescu 1

19.12.2015, 00:36

Foarte bune sunt!

reisnaor_2006 1

19.12.2015, 09:44

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:11

bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04