Chiftelute in aluat de bere

de Lavinia in Vita, 20 Noi 2012 | 1631 vizualizari

 

Bineinteles ca nu m-am putut abtine la aceste delicioase chiftele si am "furat" si eu reteta de la gaby_d .Multumesc pentru reteta! Prima data am facut de proba intr-o tava mai mica sa vedem cum sunt,le-a mancat iubitul meu pe toate:)) Trebuiau sa vina ai mei de la servici si am mai bagat o tura la cuptor.Am modificat putin reteta,ce-i drept ca am avut niste chiftelute de ieri gata facute!Au mers de minune alaturi de un sos picant de rosii...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -400 g faina
  • -1 pliculet drojdie uscata
  • -250 ml bere
  • -5 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare
  • Chiftelute:
  • 500 g carne tocata de porc/vita
  • 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 50 g miez de paine inmuiat in lapte/apa
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura bulion
  • 2 feliute slanina afumata tocata marunt
  • Sos:
  • 200 ml suc de rosii
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita secretul gustului
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 2 foi dafin
  • patrunjel proaspat
  • piper
  • 2-3 feliute ardei iute
  • 20 ml ulei masline
  • 1 lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Pentru aluat am amestecat faina cu drojdia. Am adaugat sarea ,berea si la final uleiul. Am framantat bine timp de 5 minute pana a devenit un aluat nelipicios.

Pentru chiftelute am calit ceapa cu bulionul ,am adaugat restul ingredientelor si am modelat chiftelute potrivite. (Cum am spus si mai sus eu le-am avut gata prajite de ieri)

Am impartit aluatul in 15 parti egale si am pus in mijlocul fiecarei bucatele o chifteluta. Am stras marginile bine si am aplatizat usor.

Am uns un vas termorezistent cu unt si am introdus chiftelutele la cuptor pentru 35 de min.(Eu le-am uns cu galbenus si am presarat putin sare pe ele

Pentru sos am pus sucul de rosii pe foc impreuna cu  apa ,usturoiul,ardeiul iute si foile de dafin. Am amestecat faina cu uleiul de masline si am mai lasat sa fiarba 10 minute.Am mai adaugat zahar,,secretul gustului si patrunjel proaspat tocat.Este un sos dulce/picant delicios



 

COMENTARII (32)

Lavinia 1

21.11.2012, 22:10

Multumesc mamaie

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 18:50

interesanta reteta

Lavinia 1

24.10.2013, 21:35

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S