Chiftelute in aluat de bere

de Sim0na in Vita, 6 Dec 2013 | 8939 vizualizari

 

Inspiratie principala: Gaby (http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-in-aluat-de-bere-37850.html)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 450 gr faina alba
  • 10 gr drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita
  • 250 ml bere

Chiftele:

  • 400 gr carne vita tocata
  • 1 ou
  • 2 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o ceapa mica tocata marunt
  • 4 catie usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • 2 felii slanina afumata, tocata marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat  18 bile.

Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am amestecat. Treptat am adaugat berea, sarea, iar la urma treptat uleiul, framantand  aluatul timp de 5-10 minute, pana acesta a devenit elastic si nelipicios. Am impartit aluatul in 18 parti bile.

Cu ajutorul sucitolului am aplatizat fiecare bile, am pus in centru cate o chifteluta, apoi am adus catre mijloc fiecare margine. Am aplatizat usor si am pus bilele cu partea stransa in jos, intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil. Am lasat bilutele cca 15-30 minute intr-un loc caldut. Intre timp am preincalzit cuptorul si am copt chiftelutele pana se rumenesc frumos, cca 30-40 minute.

Noi am servit chitelutele cu salata asortata, dar merg foarte bine cu sos de rosii sau muraturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute in aluat de bere-0
Chiftelute in aluat de bere-1
Chiftelute in aluat de bere-2
Chiftelute in aluat de bere-3
Chiftelute in aluat de bere-4
Chiftelute in aluat de bere-5
Chiftelute in aluat de bere-6
Chiftelute in aluat de bere-7

COMENTARII (17)

Sim0na

Sim0na 1

07.12.2013, 22:00

Va multumesc ptr aprecieri

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 18:55

grozave chiftelutele

babi5

babi5 1

22.12.2013, 18:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!