Rulada de carne in sos de rosii

de lilik in Vita, 9 Apr 2011 | 8951 vizualizari

 

Polpettone al sugo.Este un deliciu:)

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata de vita
  • 3 felii de paine inmuiate in lapte
  • 2 oua
  • sare,piper
  • 5-6 linguri de parmezan ras
  • 2-3 felii de sunca
  • 2-3 felii de cascaval(sau cas)
  • 3 oua fierte tari(daca sunt mici 4)
  • 800 gr passata rosii Cirio
  • 700-800 ml apa
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde fara frunze
  • 1 tulpina de telina
  • 50 gr unt
  • 1/2 pahar cu vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne in sos de rosii:

Curatam morcovul si ceapa si le tocam marunt impreuna cu telina,apoi le punem la innabusit cu putin ulei in oala unde vom fierbe rulada.Cand se inmoaie zarzavatul punem passata de rosii si apa,acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp pregatim carnea cu cele 2 oua,parmezanul,painea inmuiata,sare si piper,amestecam bine iar compozitia obtinuta o punem pe o foaie de hartie pergament si o intindem dandu-i o  forma cat de cat dreptunghiulara si groasa de 2-3 cm circa.

Pe aceasta foaie de carne punem feliile de sunca,deasupra cele de cascaval iar in mijloc ouale fierte si decojite,apoi cu ajutorul hartiei rulam foaia astfel incat sa nu se rupa si o inchidem la capete.

Cand rulada e gata punem intr-o tigaie untul si punem rulada sa se rumeneasca pe toate partile apoi stingem cu vinul,iar cand s-a evaporat punem rulada in oala cu sosul de rosii si lasam sa fiarba la foc mic circa 1 ora-1 ora si jumatate intorcand-o din cand in cand.

La sfarsit potrivim de sare si piper si dam deoparte.Scoatem rulada din oala,o taiem felii si o servim impreuna cu sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale din varza murata cu carne de vita