Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

de merisor in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2013 | 6434 vizualizari

 

Eu de obicei cand fac chiftelute, fac multe si mancam calde cu mustar, apoi la cele care raman fac un sos , insa de data asta am facut asa ca o budinca, cu piure de cartofi.
Sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute:

  • 1 Kg carne tocata amestec:porc + vita + pui
  • 2 cepe
  • 6 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei pentru prajit

Pentru sos:

  • 1 borcan zacusca de vara
  • 3 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita zahar

Pentru piure:

  • 1 Kg cartofi
  • 30 gr unt
  • 150 ml lapte
  • apa
  • sare
  • busuioc maruntit
  • 4 catei de usturoi
  • 150 gr cascaval Delaco afumat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi:

Mai intai pregatim chiftelutele.

Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata.

Trecem prin masina de tocat si cartofii cu morcovul, ii stoarcem bine de sucul pe care il lasa si ii amestecam cu carnea tocata.

Adaugam sare, piper, cimbru si doua oua intregi si omogenizam.

Formam chiftelute rotunde si micute si le prajim in uleiul incins, pe toate partile, apoi le scoatem intr-o sita sau pe prosoape absorbante sa le inlaturam uleiul.

Pregatim intre timp si piureul.

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand incep sa se sfarame ii scurgem si ii pasam impreuna cu usturoiul curatat si presat,  busuiocul maruntit maruntit. Adaugam untul si diluam cu lapte fierbinte.

Pentru sos amestecam zacusca( reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/zacusca-de-vara-48235.html ), cu sucul de rosii si zaharul.

Intr-o forma termorezistenta asezam chiftelutele apoi punem sosul si acoperim cu piureul de cartofi.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade dupa care scoatem si radem cascavalul deasupra, apoi introducem din nou la cuptor pentru 5 minute.

Servim alaturi de muraturi sau salata.

 

 

TIPS-URI

1

Zacusca se poate inlocui cu sos de legume sau pur si simplu cu suc de rosii.

RETETA IN IMAGINI

Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-0
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-1
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-2
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-3
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-4
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-5
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-6
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-7
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-8
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-9
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-10
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-11
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-12
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-13
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-14
Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi-15

COMENTARII (43)

mena29

mena29 1

20.08.2013, 16:43

O papa buna,buna!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 19:36

apetisante chiftelute

Panacris

Panacris 1

01.03.2014, 11:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!