Chili con carne

de Pelagie in Vita, 16 Feb 2011 | 5112 vizualizari

 

De Sf. Ioan am avut doi sarbatoriti in familie, sotul si fetita. Asadar am vrut sa il scot pe sotul meu in oras intr-un loc deosebit. Dupa lungi cautari pe internet am gasit un restaurant mexican in Brasov, Dos Amigos.
Cum eu personal sunt indragostita de mancarea picanta si am observat ca si el a inceput sa o indrageasca, am iesit la un chili con carne.
Mancarea a fost foarte buna, lafel si atmosfera...sigur se va lasa cu o reintoarcere.
Aceasta reteta am facut-o cu ocazia vizitei unei bune prietene, Raluca. A fost foarte buna si spicy, pe sufletul amandoura.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • ulei - o lingura
  • chili 2-3 lingurite (desii recomand la inceput sa puneti 1 lingurita si daca doriti mai iute sa compeltati) sau 1 ardei iute taiat marunt
  • piper
  • sare
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde (pentru culoare)
  • 1 cutie fasole boabe ( cea maro e mai de efect, dar se poate pune si fasole obisnuita)
  • 1 cutie mica porumb
  • 1 cutie rosii tocate in sos tomat
  • 1 pachet carne tocata de vita - 500 g
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne:

Se pune uleiul in vas ( eu gatesc foarte mult in wok, dar orice vas antiaderent este perfect), carnea de vita, ceapa, rosiile impreuna cu sosul tomat, sarea si piperul, se lasa la fiert acoperite aprox. 45-50 min. Se adauga porumbul, fasolea, ardeiul taiat cubulete, chili si se completeaza cu apa pentru a mai fierbe inca 15 min.

Se serveste cu tortilla (se gasesc in pungi asemanatoare chipsurilor) sau in chifle din care se scoate continutul si tinute putin la cuptor pentru a se intari asemeni unor mici farfurii.

 

COMENTARII (14)

MIUTA

MIUTA 1

16.02.2011, 22:34

Suuuuper bun

MotanLaOale

MotanLaOale 1

17.02.2011, 08:29

adry88

adry88 1

07.05.2011, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!