Chilli con carne

de rivka in Vita, 6 Sep 2009 | 3607 vizualizari

 

O mancare cu care dam gata orice barbat.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame carne tocata de vita
  • 2 cepe mari
  • 8 catei usturoi
  • 4,5 ardei
  • 2 borcane de fasole sau 1 kg de iahnie de fasole
  • 2 conserve mici de pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei de masline(sau de floarea soarelui)
  • 1 lingura de pasta de chilli(sambal) sau pasta de ardei iuti
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli con carne:

Ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat marunt , ardeii tocati destul de grof si carnea tocata,sare, piper, se calesc impreuna pe foc cu putin ulei de masline(sau de floarea soarelui) pana cand cand carnea e rumenita si se desprinde bucatele.Nu se pune mult ulei carnea isi lasa grasime plus ardeii isi lasa apa.Se amesteca sa nu se prinda carnea.

Cand carnea e facuta se adauga cele 2 conserve de sos de tomate, cele 2 borcane de fasole si jumatate de cana mare de apa(sau suc ramas de la fierberea fasolei), se amesteca si se lasa la foc mic sub capac cca 20 minute, amestecandu-se des sa nu se prinda de fundul oalei.Cand ardeii s-au muiat bine e gata.Se opreste aragazul si se adauga o lingura mare de pasta de chilli(sambal) sau pasta de ardei iuti.

Se lasa sa se odihneasca si se serveste calda cu paine sau cu orez.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Chilli con carne-0
Chilli con carne-1
Chilli con carne-2
Chilli con carne-3
Chilli con carne-4

COMENTARII (4)

ionix

ionix 1

24.09.2009, 16:33

arata tare bine... pare o reteta de la mexicani... yummy

milkaela

milkaela 1

20.01.2010, 14:56

am mancat si eu si e f buna ....bv....

alinutzika

alinutzika 1

09.09.2011, 13:54

ce bun e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!