Chilli con carne

de rivka in Vita, 6 Sep 2009 | 3538 vizualizari

 

O mancare cu care dam gata orice barbat.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame carne tocata de vita
  • 2 cepe mari
  • 8 catei usturoi
  • 4,5 ardei
  • 2 borcane de fasole sau 1 kg de iahnie de fasole
  • 2 conserve mici de pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei de masline(sau de floarea soarelui)
  • 1 lingura de pasta de chilli(sambal) sau pasta de ardei iuti
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli con carne:

Ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat marunt , ardeii tocati destul de grof si carnea tocata,sare, piper, se calesc impreuna pe foc cu putin ulei de masline(sau de floarea soarelui) pana cand cand carnea e rumenita si se desprinde bucatele.Nu se pune mult ulei carnea isi lasa grasime plus ardeii isi lasa apa.Se amesteca sa nu se prinda carnea.


Cand carnea e facuta se adauga cele 2 conserve de sos de tomate, cele 2 borcane de fasole si jumatate de cana mare de apa(sau suc ramas de la fierberea fasolei), se amesteca si se lasa la foc mic sub capac cca 20 minute, amestecandu-se des sa nu se prinda de fundul oalei.Cand ardeii s-au muiat bine e gata.Se opreste aragazul si se adauga o lingura mare de pasta de chilli(sambal) sau pasta de ardei iuti.


Se lasa sa se odihneasca si se serveste calda cu paine sau cu orez.


Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chilli con carne 7372
retete culinare - Chilli con carne 7373
retete culinare - Chilli con carne 7374
retete culinare - Chilli con carne 7375
retete culinare - Chilli con carne 7376

COMENTARII (4)

ionix 1

24.09.2009, 16:33

arata tare bine... pare o reteta de la mexicani... yummy

milkaela 1

20.01.2010, 14:56

am mancat si eu si e f buna ....bv....

alinutzika 1

09.09.2011, 13:54

ce bun e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI