Chocolate Angel Cake

de Anamaria7 in Torturi, 15 Feb 2010 | 2492 vizualizari

 

Printre vechile poze am gasit acest mic tort pe care l-am facut pentru a incerca ceva 'light' asa cum scria in cartea de retete :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 40g faina
  • 15g cacao
  • un praf de sare
  • 5 albusuri
  • 1lgt praf de copt
  • 115g zahar brun
  • Pentru crema:
  • o budinca de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Angel Cake:

Preincalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma de tort mai mica de 23cm.

Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, iar cand s-au intarit se adauga treptat zaharul. La final se adauga in ploaie amestecul de faina.

Daca nu avem o forma speciala pentru astfel de torturi, putem sa ungem un pahar inalt de sticla cu ulei si sa il asezam cu grija in mijlocul formei. Apoi turnam compozitia si introducem in cuptor pentru cca 35min (testam cu scobitoarea). Inainte de a scoate tortul din forma, il lasam sa se raceasca complet.

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, se imbraca blatul, apoi se orneaza (eu am avut zmeura).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chocolate Angel Cake 17341
retete culinare - Chocolate Angel Cake 17342
retete culinare - Chocolate Angel Cake 17343

COMENTARII (8)

Anamaria7 1

16.02.2010, 08:30

multzumult

Rocsi 1

16.02.2010, 12:07

bun si simplu

elena1988 1

03.02.2011, 09:37

vreau si eu o feliuta, si o zmeurica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21